עוגת משמשים וקראמבל
קיץ ישראלי הוא לא קיץ ישראלי אם לא מכינים בתחילתו עוגת משמש עסיסית וטובה! אז נצלו את העובדה שהחורף נגמר מאוחר השנה, והמשמשים עדיין איתנו - ותראו לכולם איך חוגגים את תחילת החופש הגדול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 25*35:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כוס שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה
לשכבת משמש:
10-15 משמשים, חצויים
3 כפות סוכר חום בהיר
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי (לא טורבו).
2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קמח, חצי כוס מהשקדים הטחונים, אבקת אפייה וקורט מלח, עד לקבלת פירורים.
3 מוציאים כוס אחת מהפירורים ושומרים במקרר.
4 מוסיפים לקערת המיקסר עם שאר הפירורים את חצי הכוס הנותרת של השקדים הטחונים, ביצים ושמנת חמוצה. מעבדים עד בלילה בצקית ואחידה.
5 משטחים את הבלילה בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים את חצאי המשמשים.
6 מפזרים מלמעלה את הסוכר החום ואת פירורי הבצק ששמרנו במקרר.
7 אופים את העוגה כ-35 דקות, או עד הזהבה קלה.
8 מצננים, מקשטים באבקת סוכר וחותכים לקוביות.
לבלוג של עדי - עדיקוש