אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת משמשים וקראמבל

קיץ ישראלי הוא לא קיץ ישראלי אם לא מכינים בתחילתו עוגת משמש עסיסית וטובה! אז נצלו את העובדה שהחורף נגמר מאוחר השנה, והמשמשים עדיין איתנו - ותראו לכולם איך חוגגים את תחילת החופש הגדול

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 30/06/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 25*35:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

שלושת רבעי כוס סוכר

2 כוסות קמח

1 כוס שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

2 ביצים

150 גרם שמנת חמוצה

לשכבת משמש:

10-15 משמשים, חצויים

3 כפות סוכר חום בהיר

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי (לא טורבו).

2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קמח, חצי כוס מהשקדים הטחונים, אבקת אפייה וקורט מלח, עד לקבלת פירורים.

3 מוציאים כוס אחת מהפירורים ושומרים במקרר.

4 מוסיפים לקערת המיקסר עם שאר הפירורים את חצי הכוס הנותרת של השקדים הטחונים, ביצים ושמנת חמוצה. מעבדים עד בלילה בצקית ואחידה.

עוגת משמשים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
זה יהיה בשבילנו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת משמשים וקראמבל חתוכה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
יפה שלנו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 משטחים את הבלילה בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים את חצאי המשמשים.

6 מפזרים מלמעלה את הסוכר החום ואת פירורי הבצק ששמרנו במקרר.

7 אופים את העוגה כ-35 דקות, או עד הזהבה קלה.

8 מצננים, מקשטים באבקת סוכר וחותכים לקוביות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה