עוגיות בראוניז
10 דקות של עבודה לא מאומצת - זה מה שצריך בשביל העוגיות האלה, והן מצידן מחזירות אהבה בלי סוף עם טעם עמוק של שוקולד ומרקם שמזכיר בראוניז. מי היה מאמין שאפשר לקנות אושר בכזאת קלות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 עוגיות גדולות:
230 גרם שוקולד מריר
55 גרם חמאה
2 ביצים
160 גרם (כוס פחות 4 כפות) סוכר לבן
15 גרם (כף וחצי) קקאו
100 גרם (שני שליש כוס ועוד 2 כפיות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כוס שוקולד צ'יפס (או שוקולד קצוץ)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 ממיסים במיקרו את השוקולד המריר והחמאה בפולסים של 30 שניות.
3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ-5 דקות או עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
4 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים.
5 מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח. ממשיכים לערבב רק עד לאיחוד החומרים.
6 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ובעזרת מרית מקפלים אותם אל תוך הבלילה.
7 מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית ומסדרים באופן מרווח על נייר האפייה.
8 אופים כ-14 דקות. העוגייה תישאר רכה ותתייצב אחרי הצינון.
9 מצננים וזוללים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** אפשר ומומלץ לפזר מלח גס על העוגיות אחרי האפייה, כמו בתמונה.
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.