מאפינס אוכמניות
בשביל רבים מאיתנו ההשלמה האוטומטית של הצירוף "מאפינס אוכמניות" היא "של סטארבקס". אז לא, אלה לא המאפינס של סטארבקס אלא של עדי קלינגהופר שלנו, ואם סטארבקס רוצים הם בהחלט מוזמנים לבקש את המתכון
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 יחידות:
220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח
1 כפית אבקת סודה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
120 גרם חמאה מומסת
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
2 ביצים
120 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות
מעט סוכר, לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-210 מעלות.
2 מערבבים בקערה קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את החמאה והסוכר ומערבבים.
3 מוסיפים את הביצים והיוגורט ולאחר מכן את החלב, ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
4 מוסיפים את האוכמניות ומערבבים קלות.
5 מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים, וממלאים כל מנז'ט בבלילה עד שלושה רבעים מגובהו.
6 מפזרים מעל מעט סוכר ואופים כ-5 דקות. מורידים את חום התנור ל-175 מעלות וממשיכים לאפות כ-18 דקות נוספות, או עד הזהבה מלאה.
7 מוציאים, מצננים ואוכלים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** המאפינס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.