אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

מאפינס שוקולד צ'יפס

כששואלים אותנו אילו מאפינס אנחנו הכי אוהבים התשובה היא תמיד אחת: גדולים. עדי קלינגהופר, הנשמה המתוקה, שמעה את שוועתנו והכינה לנו מאפינס וניל קלאסיים עם פצפוצי שוקולד, שהם בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 03/08/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 יחידות:

110 גרם שמן קנולה (חצי כוס ועוד כף)

2 ביצים

1 כוס סוכר

6 כפות יוגורט יווני

6 כפות רוויון

240 גרם קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית תמצית וניל

200 גרם שוקולד צ'יפס

לקישוט:

מעט סוכר לבן

50 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו.

2 טורפים בקערה שמן, ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים יוגורט ורוויון וטורפים שוב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

5 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים עד לאיחוד מלא.

מתכון: מאפינס שוקולד צ'יפס - ערימה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
ערימת ילדים!|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6 מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (מספר 5, הגדולים יותר) וממלאים מהבלילה עד לגובה התבנית (אנחנו רוצים מאפינס גדולים ויפים). אם נשארת בלילה אפשר לאפות אותה בתבנית קטנה נפרדת.

7 מפזרים מעל כל מאפין שוקולד צ'יפס ומעט סוכר.

8 נותנים לתבנית לנוח 5 דקות בטמפרטורת החדר ואז מכניסים לאפייה. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה (אם המאפינס קטנים יותר זמן האפייה מתקצר ל-15 דקות בסך הכל).

9 מניחים לצינון של כ-20 דקות ומחלצים את המאפינס מהתבנית.

מתכון: מאפינס שוקולד צ'יפס - דוגמן (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
דוגמן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
מאפינס שוקולד צ'יפס - יפה גם מבפנים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
יפה גם מבפנים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** המאפינס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.

 המתכון פורסם לראשונה במרץ 2022