מאפינס שוקולד צ'יפס
כששואלים אותנו אילו מאפינס אנחנו הכי אוהבים התשובה היא תמיד אחת: גדולים. עדי קלינגהופר, הנשמה המתוקה, שמעה את שוועתנו והכינה לנו מאפינס וניל קלאסיים עם פצפוצי שוקולד, שהם בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 יחידות:
110 גרם שמן קנולה (חצי כוס ועוד כף)
2 ביצים
1 כוס סוכר
6 כפות יוגורט יווני
6 כפות רוויון
240 גרם קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד צ'יפס
לקישוט:
מעט סוכר לבן
50 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו.
2 טורפים בקערה שמן, ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים יוגורט ורוויון וטורפים שוב.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
5 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים עד לאיחוד מלא.
6 מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (מספר 5, הגדולים יותר) וממלאים מהבלילה עד לגובה התבנית (אנחנו רוצים מאפינס גדולים ויפים). אם נשארת בלילה אפשר לאפות אותה בתבנית קטנה נפרדת.
7 מפזרים מעל כל מאפין שוקולד צ'יפס ומעט סוכר.
8 נותנים לתבנית לנוח 5 דקות בטמפרטורת החדר ואז מכניסים לאפייה. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה (אם המאפינס קטנים יותר זמן האפייה מתקצר ל-15 דקות בסך הכל).
9 מניחים לצינון של כ-20 דקות ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** המאפינס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.
המתכון פורסם לראשונה במרץ 2022