עוגת מצות של עדיקוש
זוכרים את עוגת המצות בטעם מרגרינה, שהיינו אוכלים אצל הסבים והסבתות שלנו כילדים ומבקשים עוד? אז היא תישאר בגדר זיכרון מתוק, ותחתיה נכין את עוגת המצות השוקולדית המטריפה של עדי קלינגהופר
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-16 מנות:
20 מצות
2 כוסות חלב, לטבילה
לקרם שוקולד:
500 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
350 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הקרם: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם החמאה והשמנת המתוקה. בכל 30 שניות עוצרים ומערבבים, עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר לשעתיים.
2 מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
3 מוזגים את החלב לתבנית רחבה, מרפדים צלחת הגשה גדולה בנייר אפייה ומתחילים להרכיב את העוגה.
4 טובלים את המצות בחלב בזו אחר זו ומניחים בערמה. מניחים מצה אחת על נייר האפייה ועליה מניחים כף גדושה מקרם השוקולד. משטחים בעזרת גב של כף או פלטה קטנה. מכסים במצה נוספת.
5 מורחים על המצה שלמעלה כך גדושה של קרם, מכסים בעוד מצה וממשיכים כך עד שמסיימים בשכבה של קרם. בקרם שנותר מצפים את הצדדים של העוגה, כך שנקבל מעטפת של קרם חלק. מכניסים לקירור של 4 שעות או לילה.
6 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לקבלת קרם אחיד וחלק, ומעבירים למקרר לשעה.
7 מוציאים מהמקרר את העוגה שהספיקה להתייצב. מניחים בחלק העליון 3 כפות מהציפוי ומשטחים עם גב של כף.
לבלוג של עדי - עדיקוש
כאן יש המון קינוחים שווים לפסח
** אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות או קוקוס טחון.
** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-3 ימים.