אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

קראק פאי

עוגה שקרויה על שם קראק מרוב שהיא ממכרת זה משהו שכל אחד חייב לטעום לפחות פעם אחת, ועדיף גם להכין. כמה כיף שעדיקוש פישטה לנו את המתכון ככה שכולם יוכלו להכין אותו, אפילו בלי מיקסר. מושחת, אבל שווה כל ביס

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 23/05/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיית שיבולת שועל:

1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה

חצי כוס קמח לבן

שמינית כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר לבן

5 כפות סוכר חום בהיר

1 ביצה

80 גרם חמאה

קורט מלח

50 גרם חמאה מומסת

למלית:

חצי כוס סוכר לבן

שליש כוס סוכר חום בהיר

110 גרם חמאה מומסת, מצוננת

4 חלמונים

90 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 170 מעלות (מצב סטטי).

2 מתחילים עם עוגיית שיבולת השועל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה שיבולת שועל להכנה מהירה, קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, חמאה ומלח, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למדי (לא חייבים מיקסר, אפשר לערבב בכף עץ או בידיים).

3 מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט רטובות או בעזרת מרית לעובי של כחצי ס"מ (לא קריטי, מכיוון שבכל מקרה שוברים אותה אחר כך). 

4 אופים כ-20 דקות או עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

5 כשעוגיית הענק מגיעה לטמפרטורת החדר טוחנים אותה, ואל הפירורים מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת. מערבבים לקבלת פירורים לחים.

קראק פאי של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
קראק פאי של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6 משטחים את הפירורים בתבנית פאי מתפרקת - בתחתית ובצדדים. אפשר להיעזר בתחתית של כוס, בגב של כף או בכפות הידיים. חשוב שהפירורים יהיו מהודקים היטב.

7 המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה סוכר לבן, סוכר חום בהיר וחמאה. מוסיפים חלמונים ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה וקורט מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית ללא גושים. את כל זה אפשר לעשות גם במטרפה.

8 מוזגים את הבלילה בזהירות רבה אל תבנית הפאי (לא מגובה, אחרת התחתית תישבר).

9 מכניסים את הפאי תנור ואופים כ-30 דקות. במהלך האפייה ייתכן שיופיעו בועות, זה בסדר.

10 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות. השוליים של הפאי צריכים להיות יציבים, המרכז מעט רוטט והפאי למעלה זהוב.

11 מצננים ומעבירים לקירור למשך הלילה.

12. לאחר קירור מלא מחלצים את הפאי מהתבנית, בוזקים מעט אבקת סוכר ופורסים.

13 מגישים עם קרם פרש או מעט שמנת חמוצה (מומלץ מאוד לא לוותר, כדי לאזן את המתיקות של הפאי).

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* המתכון מתאים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

* מבוסס על מתכון של כריסטינה טוסי.