אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

מיני צ'ורוס פרמזן ופלפל שחור

צ'ורוס עם קינמון זה טעים, צ'ורוס בשוקולד זה נהדר, אבל צ'ורוס מלוח, עם פלפל שחור וגבינת פרמזן? זה כבר תענוג בסדר גודל אחר. אז מה אתם אומרים, מוכנים לגלות את עולם הצ'ורוס מחדש?

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 19/12/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם חמאה

250 מ"ל (כוס) מים

כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

140 גרם (כוס) קמח

3 ביצים L

4 כפות (בערך 40 גרם) פרמזן מגוררת דק

להגשה:

50 גרם פרמזן מגוררת

פטרוזיליה קצוצה

שמנת חמוצה 

אופן ההכנה:

עוד מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

1 מחממים בקלחת חמאה, מים, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה.

2 מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות בכף עץ, עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים לערבב מעל הלהבה הנמוכה עוד דקה.

3 מעבירים את הבצק לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה למשך כ-10 דקות, או עד שהבצק מתקרר. במהלך הזמן הזה מוסיפים את הביצים אחת אחת (מחכים שהביצה הקודמת תיטמע בבצק ורק אז מוסיפים עוד אחת).

4 ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, ומוסיפים את הפרמזן המגוררת. מערבבים עד שהיא נטמעת בבצק.

5 מחממים שמן בסיר רחב לטמפרטורה של 175-180 מעלות.

6 מעבירים את בלילת הצ׳ורוס לשקית זילוף עם צנתר עגול.

7 כשהשמן חם מזלפים לסיר עיגולים קטנים של צ'ורוס (כדאי להיעזר במספריים או סכין). מטגנים עד הזהבה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

8 מסדרים את כל כדורי הצ׳ורוס בצלחת הגשה, מפזרים מעל פרמזן ופטרוזיליה קצוצה ומגישים עם שמנת חמוצה.

מיני צ'ורוס מלוח (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
מיני צ'ורוס מלוח|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

 לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** מומלץ לטגן את הצ'ורוס צמוד ככל האפשר להגשה.