אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שמנת פירורים

שמנת חמוצה ושמנת מתוקה משמשות ביחד בעוגה הזאת (יחד עם גבינה לבנה) כדי ליצור מרקם סופר קרמי ונעים, כמו של הקטיפתית שבעוגות הגבינה. הוסיפו לזה תחתית של לוטוס ופירורי לוטוס מלמעלה וקיבלתם עונג שבת אמיתי

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 04/01/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 24):

200 גרם עוגיות לוטוס טחונות

70 גרם חמאה מומסת

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

שלושת רבעי כוס סוכר

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

2 מכלים שמנת חמוצה

150 גרם גבינה לבנה (אפשר להמיר בעוד שמנת חמוצה)

כפית מחית וניל

לפירורים:

50 גרם עוגיות לוטוס טחונות

אופן ההכנה:

1 התחתית: מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית בשכבה אחידה.

2 הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל, שמנת חמוצה, גבינה לבנה ומחית וניל עד לקבלת קרם מעט יציב אך עדיין רך.

3 מעבירים את הקרם לתבנית, על תחתית הלוטוס, ומשטחים לשכבה אחידה.

4 מפזרים את פירורי עוגיות הלוטוס ומכניסים למקרר להתייצבות ל-4 שעות לפחות (ועדיף ללילה).

5 מגישים עם כף הגשה גדולה, כמו טירמיסו.

עוגת שמנת פירורים של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת שמנת פירורים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!