עוגת גבינה לוטוס אפויה
מחפשים עוגת גבינה מלכה לשבועות? יש מצב שמצאנו לכם את האחת: עוגת גבינה אפויה, עם שלוב של גבינות שמנות ורזות, ובעיקר נוכחות יפה יפה של לוטוס, שמקפיץ אותה למחוזות עילאיים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית בקוטר 24):
200 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
500 גרם גבינת שמנת
2 מכלים של שמנת חמוצה
שני שליש כוס סוכר לבן
4 ביצים
350 גרם ממרח לוטוס
לציפוי וקישוט:
100 גרם ממרח לוטוס
100 גרם עוגיות לוטוס טחונות
8 עוגיות לוטוס שלמות
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-140 מעלות (לא טורבו).
2 מכינים את התחתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת מרקם של חול רטוב. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף. מעבירים את התבנית למקפיא.
3 מלית הגבינה: טורפים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה וסוכר. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב לקבלת בלילה ללא גושים.
4 מוסיפים את ממרח הלוטוס וטורפים שוב.
5 מוזגים בעדינות את בלילת הגבינה על תחתית העוגה, שהצטננה בינתיים, ומכניסים לתנור לשעה ורבע, או עד שהשוליים כבר יציבים אבל העוגה עדיין מעט רוטטת במרכזה. מוציאים, ומניחים לצינון בחוץ במשך כשעה.
6 הציפוי: מרככים את ממרח הלוטוס כמה שניות במיקרו ומערבבים. שופכים אותו על העוגה ומיישרים בעדינות בגב של כף כך שיצפה את כולה.
7 מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר למשך הלילה או לפחות 12 שעות.
8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
9 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על העוגה.
10 מקשטים עם עוגיות הלוטוס, הטחונות והשלמות, ומגישים ברוב פאר והדר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר במקרר במשך כשבוע ימים.