רוזלך קינמון
רוצים להגיד למישהו שהוא יקר לליבכם? אין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר להכין לו רוזלך. האמת, אולי יש - רוזלך לוטוס וקינמון
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (50-60 עוגיות):
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
15 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר או דבש
300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)
60 מ"ל שמן זית (רבע כוס)
1 כפית מלח
למילוי:
300 גרם ממרח לוטוס או ריבת חלב
200 גרם סוכר חום כהה
קינמון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בזרם דק את המים ושמן הזית וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק דביק, גמיש וחלק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בערך שעה.
3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 כדורים ומשאירים על משטח מקומח להתפחה נוספת של בין חצי שעה לשעה.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
5 מרדדים את אחד הכדורים על משטח מקומח למלבן דק.
6 מורחים את עלה הבצק בשכבת ממרח לוטוס, מפזרים סוכר חום ועליו קינמון. מהדקים מעט את הסוכר והקינמון עם הידיים ומגלגלים לרולדה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
7 פורסים את הרולדה בסכין ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
8 אופים 7-10 דקות, עד שהרוזלך מזהיבים בחלקם העליון – ובינתיים חוזרים על הפעולות עם חלק נוסף של הבצק.
9 מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.
**רוצים להכין ולהקפיא? אפשר. אורזים את הרוזלך בקופסה אטומה או צנצנת מיד בצאתם מהתנור, ומכניסים למקפיא. כשרוצים להגיש מחממים 10 דקות ב-150 מעלות.