עוגת גבינה פיסטוק קרה
בימים אלה, שבהם הפיסטוק הוא מלך, אנחנו לא יכולים שלא לשתף אותו גם בחגיגת עוגות הגבינה של שבועות. אם רק היינו יודעים כמה טעים ומרשים זה יצא - היינו עושים את זה הרבה קודם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס (לתבנית עגולה בקוטר 24):
75 גרם חמאה קרה
רבע כוס סוכר
1 חלמון
שלושת רבעי כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למלית גבינה-פיסטוק:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
חצי כוס סוכר
150 גרם שוקולד לבן
רבע כוס חלב
30 גרם חמאה
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינה לבנה
4 כפות מחית פיסטוק
לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן
1 כף מחית פיסטוק
100 גרם פיסטוק קלוי גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 הבסיס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר. מגרדים את צידי הקערה, מוסיפים חלמון ומערבלים שוב עד איחוד. מוספים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים שוב עד איחוד.
3 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בפנים את הבצק. אופים 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
4 מלית הגבינה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר לקבלת קצפת רכה.
5 ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן, חלב וחמאה בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד המסה מלאה.
6 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס בזרם דק לקערת המיקסר, תוך הקצפה במהירות נמוכה.
7 מוסיפים את הגבינות ומחית הפיסטוק וממשיכים את פעולת המיקסר עד שמתקבלת מלית חלקה ללא גושים.
8 מעבירים את הבלילה אל הרינג עם התחתית האפויה, מיישרים ומכניסים לקירור של 6 שעות (או הקפאה של 4 שעות).
9 הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים.
10. מוזגים בזהירות את השוקולד על העוגה הקרה ומשטחים בעזרת פלטה קטנה.
11. מפזרים פיסטוק גרוס ומחזירים למקרר להתייצבות למשך שעה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה נשמרת במשך כשבוע ימים במקרר.