צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
צמת גבינה מתוקה
הקינוח הזה הוא הדבר הכי קרוב ל"סתם זרקנו כמה מצרכים מהמקרר לתנור" שיש: בצק עלים שקונים מוכן, תערובת גבינות מתוקה וציפוי של שקדים ואבקת סוכר. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 24/05/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
300 גרם בצק עלים, מופשר על פי הוראות היצרן
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינה לאפייה כמו טוב טעם, תבור או כנען
250 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר (100 גרם)
1 חלמון
לאפייה:
ביצה טרופה
שקדים פרוסים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת תערובת חלקה.
3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה. מורחים את המלית לאורך כל השליש האמצעי של הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות פעם מימין ופעם משמאל.
4 מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-35 דקות או עד שמזהיב יפה.
5 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ופורסים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** המאפה יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.