אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות מרוקאיות - עם ובלי מכונה

זה שקוראים להן עוגיות מכונה לא באמת אומר שחייבים מכונה בשביל להכין אותן. אם יש לכם שק זילוף זה הזמן להוציא אותו מהארון, וגם אם אין - יש פתרון פשוט. טעימות, קלות להכנה ונוסטלגיות, כל כך נוסטלגיות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 10/10/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

חצי כוס סוכר 

שני שליש כוס קוקוס 

שני שליש כוס שומשום

חצי כוס שמן קנולה

חצי כוס מים פושרים

200 גרם נטורינה רכה 

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי. 

מתכונים לארוחה מפסקת

מתכונים לשבירת הצום

2 מעבדים בקערה את כל המרכיבים לקבלת בצק (אפשר בידיים ואפשר במיקסר עם וו גיטרה). מכסים ומניחים בצד ל-20 דקות. 

3 מכניסים את הבצק למכונה ייעודית או למטחנת בשר עם מסננת מתאימה ויוצרים עוגיות ארוכות. מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

4 אופים כ-15 דקות או עד הזהבה מלאה. מוציאים את העוגיות מאפייה ומצננים.  

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגיות מרוקאיות. אפשר עם מכונה, אפשר בלי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות מרוקאיות. אפשר עם מכונה, אפשר בלי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה למשך שבוע. 

** אין לכם מכונה ולא מטחנת בשר? אפשר לזלף את העוגיות על נייר האפייה בעזרת שקית זילוף עם צנתר רחב יחסית. 

** אין גם שקית זילוף? רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה (אפילו לא צריך לשמן), וחתכו אותו בסכין. הטעם אותו טעם. 

** הכמות מספיקה לכ-5 תבניות של התנור.