אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת לוטוס בחושה

השבוע אנחנו לא מסתבכים, ומתקתקים עוגת לוטוס פשוטה פשוטה בתבנית אינגליש קייק (כלומר שתיים, אנחנו לא ילדים). המהדרין מוזמנים לקשט בממרח לוטוס ועוגיות מרוסקות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 10/11/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

2 ביצים

1 כוס סוכר לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

כוס וחצי קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

150 גרם ממרח לוטוס מומס

לציפוי:

150 גרם ממרח לוטוס מומס

50 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).

2 מקציפים את הביצים במיקסר במהירות נמוכה (חלבון וחלמון יחד). מוסיפים בזרם דק את הסוכר הלבן וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.

3 מוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת מתוקה וקמח לסירוגין – חצי מכל שמנת, חצי מכמות הקמח, יתרת השמנת ואז יתרת הקמח.

4 מוסיפים את אבקת האפייה, המלח וממרח הלוטוס ומערבבים רק עד איחוד.

5 מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות. מיישרים ואופים 35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים והחלק העליון זהוב מאוד.

6 לאחר האפייה מקשטים בממרח לוטוס מומס, מפזרים שברי עוגיות ומצננים.

עוגת לוטוס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת לוטוס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.