עוגת לוטוס בחושה
השבוע אנחנו לא מסתבכים, ומתקתקים עוגת לוטוס פשוטה פשוטה בתבנית אינגליש קייק (כלומר שתיים, אנחנו לא ילדים). המהדרין מוזמנים לקשט בממרח לוטוס ועוגיות מרוסקות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
2 ביצים
1 כוס סוכר לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם ממרח לוטוס מומס
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס מומס
50 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).
2 מקציפים את הביצים במיקסר במהירות נמוכה (חלבון וחלמון יחד). מוסיפים בזרם דק את הסוכר הלבן וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
3 מוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת מתוקה וקמח לסירוגין – חצי מכל שמנת, חצי מכמות הקמח, יתרת השמנת ואז יתרת הקמח.
4 מוסיפים את אבקת האפייה, המלח וממרח הלוטוס ומערבבים רק עד איחוד.
5 מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות. מיישרים ואופים 35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים והחלק העליון זהוב מאוד.
6 לאחר האפייה מקשטים בממרח לוטוס מומס, מפזרים שברי עוגיות ומצננים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.