לחמניות שום ופסטו
רוצים שיעריצו אתכם - בני הבית, האורחים של שבועות או בכלל? לחמניות השום האלה הן הדרך הוודאית להשגת המטרה! הבעיה היחידה היא שעוגות הגבינה עלולות להחוויר לידן, וכזה משבר אנחנו לא רוצים בבית
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (12 לחמניות רגילות או 16 קטנות):
450 גרם קמח
21 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים
3 כפות סוכר
240 מ"ל מים
60 מ"ל שמן זית
כפית מלח
ביצה טרופה, להברשה
למילוי:
50 גרם ממרח פסטו
100 גרם פרמזן
לזיגוג:
100 גרם חמאה מומסת
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומפעילים אותו במהירות נמוכה.
2 מוסיפים מים ושמן זית, מגבירים מהירות לבינונית ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק חלק, גמיש ואחיד. לקראת הסוף מוסיפים מלח.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה של כשעה (או עד הכפלת נפח) בטמפרטורת החדר (לחלופין אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר).
4 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12 חתיכות שוות.
5 מרדדים כל חתיכת בצק למלבן ומברישים במעט ממרח פסטו (לא להגזים עם הכמות כי זה יפריע להמשך). מפזרים פרמזן.
6 מגלגלים כל מלבן לנקניק קצר (מתחילים מהצלע הקצרה יותר). ממשיכים עם הידיים להאריך את הנקניק (ראו בסרטון) ויוצרים לחמניית קשר. אם צריך מקמחים את המשטח.
7 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-40 דקות.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות או עד שהן זהובות.
10 בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הזיגוג: מערבבים את מרכיבי הזיגוג בקערה.
11 מוציאים את הלחמניות מהתנור ומזגגים מיד עם תערובת החמאה. מניחים בצד ל-5 דקות, שהלחמניות יתרככו מעט. מגררים עוד פרמזן ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הלחמניות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר יומיים, ובהקפאה כשבוע.