עוגת שיש ריבה
היא פשוטה וידידותית להכנה, טעימה ממש ויפה. השיוש הוא בעצם ריבה (תבחרו את הסוג האהוב עליכם) ואם זה לא מספיק, יש למעלה גם שטרויזל. מפה לשם - לנו כבר ברור מה נכין בסופ"ש הזה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק גדולות:
4 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום בהיר
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 וחצי כוסות קמח
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
לשיש:
צנצנת ריבת תות או פטל איכותית
לשטרויזל:
80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר
45 גרם (רבע כוס ועוד כף גדושה) קמח
45 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבניות.
2 מקציפים את הביצים במיקסר עם וו בלון במהירות נמוכה.
3 מוסיפים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, את הסוכר הלבן והסוכר החום. ממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
4 ממשיכים בהקצפה ומוסיפים שמנת מתוקה וקמח לסרוגין – חצי מכמות השמנת, חצי מכמות הקמח, ואז את השמנת שנשארה ואת הקמח שנשאר.
5 מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד איחוד.
6 מוזגים את הבלילה באופן שווה בין התבנית (ממלאים עד שני שלישים מגובה התבנית).
7 מניחים בכל תבנית 4 כפות ריבה גדושות ומערבבים היטב בעזרת סכין ליצירת צורת שיש.
8 אופים את העוגות 30 דקות, ואז מכינים את השטרויזל: טוחנים במעבד מזון אבקת סוכר, קמח וחמאה לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים על העוגות בנדיבות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (או עד שקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים).
9 מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה מתאימה לשתי תבניות אינגליש גדולות או ל-3 רגילות.
** העוגה תישמר כ-4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה היטב.