אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

גביניות בצק עלים

לא יודעים מה איתכם, אנחנו כבר הגענו לשלב בחיים שאנחנו בשלים לגביניות שלוקחות מאיתנו רק 10 דקות עבודה. ככה זה עם בצק עלים, פתאום הכל מתקתק. איזה כיף?

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 05/12/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

12-15 יחידות:

חבילת בצק עלים, מופשרת על פי הוראות היצרן

למלית גבינה:

500 גרם גבינה כחושה (טוב טעם, חמד, כנען או אחרת)

100 גרם (שקית) אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית

לקישוט:

אוכמניות 

שקדים פרוסים 

אבקת סוכר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

2 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקבלת תערובת סמיכה.

3 מקמחים משטח עבודה ופורסים את בצק העלים. קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

4. מזלפים במרכז כל עיגול ממלית הגבינה (דואגים שהשוליים יישארו נקיים). 

5 מפזרים על המלית אוכמניות ושקדים פרוסים.

6 אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. 

7 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

גביניות בצק עלים של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
גביניות בצק עלים של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

 לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** הגביניות יישמרו בקופסה אטומה במשך יומיים.