אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

טירמיסו ללא ביצים חיות

טירמיסו הוא במובנים רבים הקינוח המושלם: גם קרמי, גם עוגייתי, גם משלב טעם מתון אך נוכח של קפה שמשדרג כל ארוחה רטרואקטיבית. אז מה הבעיה? אין בעיה, כל עוד מכינים אותו ככה, בלי ביצים חיות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 25/08/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 25*35:

300 מ"ל קפה אספרסו

2 חבילות בישקוטים

אבקת קקאו

לקרם מסקרפונה:

375 גרם גבינת מסקרפונה

500 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

1 כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם קרם המסקרפונה: מקציפים במיקסר גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ומחית וניל עד לקבלת קציפה יציבה.

2 מוזגים את הקפה לקערה.

3 מרכיבים את הטירמיסו: מתחילים עם שכבת בישקוטים. טובלים בישקוטים קצרות בקפה ומסדרים בתבנית כך שתחתית התבנית תהיה מכוסה לחלוטין. יש לעבוד בזריזות כדי שהבישקוטים לא יתפרקו.

4 מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית, על הבישקוטים, ומיישרים בעזרת פלטה קטנה או כף.

5 מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ועליהם את יתרת הקרם. מיישרים.

6 מצננים את הטירמיסו המוכן במקרר לפחות 5 שעות (ועדיף ללילה שלם).

7 מפדרים באבקת קקאו ומגישים.

 

טירמיסו בתבנית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בתבנית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי

המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן

** העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים.