אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גזר חלומית עם קרם גבינה

עוגת גזר יכולה להיות קינוח עם שיק בריאותי, אבל במקרה הזה מדובר בשחיתות גמורה ונפלאה. תשאלו את הקרם, שרק מלראות את כמות החמאה וגבינת השמנת שבו עלינו חצי קילו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 25/07/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):

5 גזרים גדולים, מקולפים

4 ביצים

כוס סוכר לבן 

כוס סוכר חום 

כוס ושליש שמן

2 ורבע כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית גדושה קינמון

קורט מלח

200 גרם פקאן קצוץ (לא חובה)

לקרם גבינה:

100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

220 גרם גבינת שמנת 30%

200 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (עליון-תחתון).

2. מגררים את הגזרים בפומפייה ומניחים בצד.

3 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן, סוכר חום ושמן.

4 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח וטורפים היטב.

5 לבסוף מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב במרית או כף. מוסיפים גם אגוזים אם רוצים.

6. מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-45 דקות, עד שהחלק העליון זהוב וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.

7. מכינים את הקרם: מערבבים את כל החומרים בקערה לקבלת קרם אחיד וחלק.

8 כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם ומשטחים. 

9 מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים, פורסים ומגישים.

עוגת גזר וקרם גבינה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גזר וקרם גבינה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה