עוגת גזר חלומית עם קרם גבינה
עוגת גזר יכולה להיות קינוח עם שיק בריאותי, אבל במקרה הזה מדובר בשחיתות גמורה ונפלאה. תשאלו את הקרם, שרק מלראות את כמות החמאה וגבינת השמנת שבו עלינו חצי קילו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
5 גזרים גדולים, מקולפים
4 ביצים
כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום
כוס ושליש שמן
2 ורבע כוסות קמח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
קורט מלח
200 גרם פקאן קצוץ (לא חובה)
לקרם גבינה:
100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
220 גרם גבינת שמנת 30%
200 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (עליון-תחתון).
2. מגררים את הגזרים בפומפייה ומניחים בצד.
3 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן, סוכר חום ושמן.
4 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח וטורפים היטב.
5 לבסוף מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב במרית או כף. מוסיפים גם אגוזים אם רוצים.
6. מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-45 דקות, עד שהחלק העליון זהוב וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.
7. מכינים את הקרם: מערבבים את כל החומרים בקערה לקבלת קרם אחיד וחלק.
8 כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם ומשטחים.
9 מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים, פורסים ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש