אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

רולדה ריבת חלב כשרה לפסח

עצרו הכל: זה הקינוח שלכם לליל הסדר, ואם לא לליל הסדר אז לארוחה שאחרי, ואם לא לארוחה שאחרי אז לחג השני. בקיצור, אל תיתנו לפסח לעבור בלי שהתענגתם על הרולדה הזאת. אנחנו עצמנו עדיין בשוק מזה שאין פה קמח

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 30/03/23 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים

חצי כוס סוכר

3 כפות שמן קנולה

60 גרם קורנפלור (חצי כוס פחות כף)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

40 גרם שקדים טחונים (חצי כוס פחות כף)

חצי כפית אבקת אפייה

למילוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס חלב

צנצנת ריבת חלב

לקישוט:

קוקוס טחון

ריבת חלב

אופן ההכנה:

עוד קינוחים לפסח

כל המתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

2 מתחילים עם הרולדה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף.

4 מוסיפים קורנפלור, פודינג, שקדים ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים היטב.

6 מוזגים את הבלילה על נייר האפייה, משטחים ואופים 8-10 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

7 מגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה, מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון.

8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

9 מרכיבים את הרולדה: פורסים את הרולדה המצוננת על נייר אפייה ומורחים בנדיבות ריבת חלב.

10 משטחים את הקצפת על ריבת החלב ומשאירים מעט בצד, לקישוט. מגלגלים לרולדה, מעבירים לצלחת ארוכה ומצננים במקרר לפחות 3 שעות, להתייצבות.

11 לאחר התייצבות מקשטים את הרולדה עם קצפת, קוקוס טחון וריבת חלב.

רולדה ריבת חלב לפסח (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
רולדה ריבת חלב לפסח|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** הרולדה תישמר בקופסה אטומה במקרר כ-3 ימים.