עוגת שיש פרווה
בלי מרגרינה, בלי חמאה ובלי להפריד ביצים: עד כדי כך קל ופשוט להכין את עוגת השיש המצוינת של עדיקוש. טעמים עדינים וטובים, מרקם נימוח ועסיסי ואתגר אחד - לנסות להפסיק ליישר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
3 ביצים
כוס ושליש סוכר
שני שליש כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
2 וחצי כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
2 כפות קקאו
קורט קינמון
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות (על מצב סטטי).
2 מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון ביצים וסוכר משך חמש דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
3 מוסיפים לקערה בזרם דק את השמן ומיץ התפוזים.
4 מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד.
5 משמנים 2 אינגליש קייק ויוצקים מחצית מהבלילה ל-2 התבניות.
6 מוסיפים קקאו וקורט קינמון אל הבלילה שנשארה בקערה, טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
7 יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הראשית ב-2 התבניות, מערבבים עם סכין לקבלת דוגמת שיש.
8 מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
9 מוציאים, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
* העוגה נשמרת במשך כ-3 ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!