צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגיות טחינה
רואים את הסדק בחלק העליון של העוגיות? לא רק שלא צריך להתבאס בגללו, בדיוק להפך - אלה עוגיות הטחינה הקלאסיות, בדיוק כמו שאלוהים התכוון, וכל כך קל להכין אותן שזה פשוט פשע לעמוד מנגד
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 20/10/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס סוכר
1 כוס טחינה
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, טחינה, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת בצק דביק ואחיד (אם אין מיקסר – מערבבים בכף עץ).
3 מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים ומסדרים במרווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט עם כף היד.
4 אופים את העוגיות כ-15 דקות, עד שהן נסדקות מלמעלה. מוציאים ומצננים כ-20 דקות.
5 מפדרים באבקת סוכר, מניחים להתייצבות עד צינון מלא ואוכלים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.