אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה פירורים אפויה

מעכשיו לא צריך להכריע בין עוגת גבינה פירורים לעוגת גבינה אפויה - העוגה הזאת היא שתיהן, וכאילו זה לא מספיק, היא אפילו לא דורשת הפרדת ביצים. רוצים עוד הפתעה? קבלו את עוגיות האוראו בבצק ובמלית

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 18/05/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית בצק פריך + פירורים:

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם (חצי כוס) סוכר

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

12 עוגיות אוראו, טחונות דק

רבע כוס חלב

לבלילת הגבינה:

600 גרם גבינה לבנה 9%

200 מ"ל שמנת חמוצה

5 ביצים

230 גרם (כוס ו-3 כפות) סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

8 עוגיות אוראו קצוצות גס

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

2 מכינים בצק פריך: טוחנים במעבד מזון חמאה, סוכר, קמח, אוראו וחלב עד לקבלת פירורים דקים.

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> מתכונים לשבועות

עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3 מעבירים חצי מהפירורים לתבנית עגולה בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, מהדקים ומשטחים לתחתית אחידה. אופים כ-10 דקות, ומניחים לצינון. את שאר הפירורים שומרים בצד.

4 מורידים את חום התנור ל-165 מעלות (עדיין סטטי).

5 מכינים את הבלילה: מערבבים במיקסר עם וו הקצפה גבינה, שמנת חמוצה, ביצים וסוכר, עד לאיחוד. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור ומערבבים שוב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

6 מוסיפים את עוגיות האוראו ומערבבים.

7 מוזגים את הבלילה על התחתית שאפינו. מעל הבלילה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד (אם הם התגבשו בינתיים לבצק אפשר לגרר אותו בפומפייה).

8 אופים את העוגה כ-45 דקות, ואם היא עדיין מעט נוזלית משאירים ל-15 דקות נוספות. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת.

9 מצננים את העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר למשך הלילה.

10 מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת גבינה פירורים אפויה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה פירורים אפויה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר מכוסה במקרר כ-4 ימים.