מאפינס שוקולד צ’יפס טבעוני ללא גלוטן | אריאל בן חמו, "בריאלי"
המצרכים:
1 כוס קמח עדשים
1 כוס שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס (100 גרם) רסק תפוחים
1/2 כוס מייפל טבעי
1/2 כוס שקדיה
1/3 כוס מים
1 כפית תמצית וניל איכותית
תוספות:
1 טבלת שוקולד מריר של עלית
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.
2.קוצצים את טבלת השוקולד לחתיכות גסות.
3.בקערה מערבבים את כל חומרי הגלם של המאפינס עד לתערובת אחידה. מינימום ערבוב.
4.מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים לפיזור בתערובת.
5.מעבירים מיד את התערובת לתבנית מאפינס עם עטרות נייר, ממלאים עד לגובה הנייר.
6.אם רוצים מפזרים עוד קצת שוקולד מריר קצוץ לקישוט.
7.אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס תופח ומשחים.
למתכונים נוספים של אריאל בן חמו>
מאפה פריך: שוקולד פאי אישי | בת חן דיאמנט
חומרים לבצק (15 יחידות):
250 גרם קמח לבן
10 גרם סוכר וניל (שקית)
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
60-70 גרם מים קרים מאוד (משתנה לפי סוג הקמח)
חומרים למילוי:
100 גרם שוקולד חלב ללא אלרגנים של עלית
100 גרם שוקולד מריר ללא אלרגנים של עלית
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: שמים בקערה מעבד מזון עם להב פלדה חד קמח, סוכר ומלח ומערבבים עשר שניות.
2.מוסיפים לקערה חמאה ומערבבים בפולסים.
3.תוך כדי ערבוב מוסיפים מים וממשיכים לערבב בפולסים, מערבבים עד אשר נוצר גוש בצק אחיד (עיבוד יתר פוגם במרקם הפריך של הבצק).
4.מוציאים את הבצק מהקערה, משטחים אותו מעט, עוטפים בניילון ושמים במקרר לשעתיים.
5.מוציאים את הבצק הקר מהמקרר, חוצים אותו לשני חלקים ומרדדים כל חלק ע"ג משטח עבודה מקומח מעט לעובי של חצי סנטימטר.
6.קורצים עיגולים בבצק עם חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ.
7.מניחים את הדסקיות שקרצנו ע"ג תבנית עם נייר אפייה, במרווחים אחת מהשנייה.
8.מניחים על כל דסקית 2 קוביות שוקולד, קוביית שוקולד מריר וקוביית שוקולד חלב, מניחים דסקית בצק נוספת, מהדקים את השוליים בעזרת מזלג, בעזרת סכין חדה חורצים שני פסים במרכז המאפה.
9.אפייה: אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות, עד הזהבה יפה.
10.מצננים ומגישים.
למתכונים נוספים של בת חן דיאמנט>
עוגת שוקולד בראוניז ללא גלוטן + אופציה ללא ביצים | ליליה, "אמא ללא גלוטן"
המצרכים:
תבנית 20*20
מרכיבים (1 כוס=200 גרם):
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
3 ביצים L
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
½ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל
100 גרם קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)
לציפוי וקישוט שוקולד (לא חובה)-
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
אופן ההכנה:
1.מניחים בקערה את השוקולד המריר שבור לקוביות ביחד עם החמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות תוך ערבוב כל פעם עד שמתקבל מרקם חלק. מצננים.
2.מחממים תנור ל-180 מעלות.
3.מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים היטב.
4.מוסיפים מלח, וניל וקורנפלור ומקפלים בעדינות.
5.מצרפים את אבקת האפיה ומערבבים לאט עד להטמעה.
6.בעזרת סכין חותכים גס את שוקולד החלב על גבי קרש חיתוך ומערבבים בתוך הבלילה..
7.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 30 דקות עד להתייצבות, להיזהר לא לעבור את זמן האפיה כדי שהעוגה לא תצא יבשה והמרקם הפאדג'י ישמר.
8.ציפוי וקישוט- ממיסים בסיר קטן על חום נמוך את השוקולד עם השמן, מצננים מעט וישר שופכים מעל העוגה. אם רוצים, שומרים 2 כפות מהציפוי לטובת קישוט- ניתן להשתמש בתבנית סיליקון מיוחדת לקישוטי שוקולד ולהקפיא לשעתיים או אפשר בלי קישוט כלל.
הערות:
לאופציה ללא ביצים - להמיר ביצים ב-2 כפות גדושות רסק תפוחים (40 גרם).
במקום קורנפלור ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה/קמ טפיוקה/קמח רב-תכליתי ללא גלוטן.
רצוי מאוד לקרר את העוגה מספר שעות במקרר.
ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. אפשר להקפיא.
ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות.
למתכונים נוספים של ליליה היכנסו>
עוגת שכבות וניל סוכריות צבעוניות עם קרם בלונדי מוקצף | תומר אומנסקי
המצרכים:
3 רינגים בקוטר 20 ס"מ או 3 תבניות חד פעמיות עגולות
לעוגה-
300 גרם חמאה רכה
150 גרם שמן קנולה/חמניות
400 גרם סוכר דמררה חום/סוכר לבן
5 ביצים בטמפרטורת החדר
150 גרם יוגורט 3%
כף חומץ
375 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק
לקרם-
1500 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד חלב
160 גרם פודינג וניל
לגאנש-
100 שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט –
סוכריות צבעוניות
שברי שוקולד
עוגיות לבחירתכם
סוכריות לבחירתכם
אופן ההכנה:
1.לגאנש - בכלי גדול ועמיד לחום נשבור 300 גרם שוקולד חלב לקוביות.
2.במקביל בסיר רחב נרתיח 1500 מ"ל שמנת מתוקה ונמזוג מעל השוקולד.
3.נערבב היטב עד להמסה מלאה של השוקולד, מומלץ בחום לטחון את התערובת עם בלנדר מוט.
4.נעביר לקירור של 12 שעות לכל הפחות.
5.לעוגה – בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב יחד חמאה עם סוכר עד לאיחוד.
6.נוסיף את השמן בהדרגה ונערבב היטב.
7.נוסיף בהדרגה את הביצים, כל פעם ביצה אחת עד הטמעה מלאה.
8.נוסיף את היוגורט ואת היבשים ונערבב היטב.
9.על מגשי תנור עם נייר אפייה נניח 3 רינגים בקוטר 20 ס"מ ונעביר כ-600 גרם ממסת העוגה לכל רינג.
10.נאפה ב-170 מעלות טורבו כ-35-40 דקות. חשוב לבדוק את העוגות עם קיסם.
11.נחלץ את העוגות מהרינגים בעזרת סכין ונעביר לקירור.
12.לאחר שהקרם התקרר והתייצב נעביר אותו למיקסר ונקציף עם וו הקצפה עד לקצפת רכה. נוסיף את הפודינג ונקציף לקרם יציב.
13.נניח חתיכת עוגה ראשונה על מגש, מעליה נזלף את הקרם וכך הלאה עד להרכבת שלוש השכבות. נעטוף בשכבה דקה של קרם את כל העוגה על מנת "לכלוא" את כל הפירורים של העוגה.
14.את הקרם שנשאר נעביר לשק זילוף ונגזור בקצה שלו חור לא דק ולא עבה מדי.
15.נזלף מעין רצועות / שבלולים בדפנות העוגה ומלמעלה ובאמצעות קלף / פלטה נחליק את העוגה כך שהעוגה תהיה חלקה וישרה. ניתן להיעזר עם מעט מים חמים להחלקת הקרם.
16.נעביר את העוגה למקפיא לשעה ובינתיים נמיס יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה לגאנש ונניח לו להצטנן.
17.נעביר את הגאנש לשקית זילוף ונגזור בקצה שלה חור קטן. נזלף "דריפים" על העוגה, נפזר סוכריות צבעוניות ונזלף את שאריות הקצפת למעלה כקישוט.
18.את העוגה המוכנה נעביר לשש שעות קירור לכל הפחות, ולאחר מכן נגיש ונהנה.
הערות:
-מדובר בעוגה גדולה מאוד עם המון מצרכים. ניתן להכין חצי מהכמות ולהכין עוגה יותר קטנה.
-ניתן לאפות את העוגה בתבנית גדולה, למרוח מעליה קרם ולוותר על בניית השכבות ועיטוף העוגה בקרם.
למתכונים נוספים של תומר אומנסקי>
עוגת שוקולד ללא גלוטן | ענת אלישע
המצרכים:
4 כוסות קמח ללא גלוטן תופח
כוס קקאו
כוס שוקולית
2 כוסות מים בטמפ' החדר
2 כוסות מים רותחים
4.5 כפות רסק תפוחים
2 כוסות סוכר
כוס ו 3/4 שמן
כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
2 כפות חומץ
כפית מחית וניל / כף תמצית וניל
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
200 מל שמנת צמחית להקצפה
2 כפות מים
כף רום (אלכוהול) / כפית תמצית רום
סוכריות שאוהבים
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-150 מעלות חום סטטי.
2.מניחים תבנית מלאה במים במסילה הראשונה של התנור.
3.בקערה מערבבים קמח קקאו ושוקולית.
4.בקערת המיקסר מניחים רסק תפוחים, שמן, סוכר ואת 2 כוסות המים הראשונות. מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו ומערבלים במשך כ-3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים ומערבלים עוד דקה לאיחוד. מוסיפים אבקת סודה לשתיה, מחית וניל וחומץ. מערבלים לאיחוד בלבד.
5.מעבירים לתבנית עגולה קוטר 22-24 משומנת ומרופדת בנייר אפיה.
6.אופים כשעה וחצי. ממליצה בחום לנעוץ שיפוד ולוודא שהוא יוצא עם פירורים.
7.מכינים את הציפוי:מניחים בקערה את השמנת הצמחית, המים, הרום והשוקולד. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. מערבבים ומורחים על העוגה החמה.
הערות:
-את העוגה אופים במסילה השניה מלמטה של התנור.
-אם אין קמח ללא גלוטן תופח ניתן להשתמש בקמח רגיל ללא גלוטן ולהוסיף שקית אבקת אפיה.
-ככל שתשתמשו בתבנית קטנה יותר כך יתארך זמן האפייה והעוגה תצא גבוהה יותר.
עוגיות שוקו שוקו | אסי רוז
המצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן זית
ביצה
כף סירופ מייפל (לא חובה)
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
3/4 כוס קמח שיבולת שועל
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
אופן ההכנה:
1.נחמם תנור לחום של 175 מעלות, מצב טורבו. נרפד בנייר אפייה תבנית תנור סטנדרטית.
2.נכניס לקערה את השוקולד המריר שבור לקוביות ואת השמן. נמיס במיקרו למשך דקה ונערבב היטב לבלילה שוקולדית וחלקה.
3.נוסיף לבלילת השוקולד את הביצה, המלח, המייפל ונערבב היטב. נוסיף את קמח שיבולת שועל ואבקת האפייה ונערבב שוב. לבסוף נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב לתערובת אחידה ומעט דביקה.
4.בעזרת כף גלידה או בעזרת כף רגילה ניצור עוגיות בינוניות. נשטח מעט את העוגיות ונכניס אותן לאפייה של 8-10 דקות. העוגיות תהיינה רכות ועם מעט סדקים, השוליים שלהן יהיו מעט יבשים וקשים לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
5.העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל. מיד ביציאתן מהתנור הן ממש רכות.
הערות:
-במקום הביצה ניתן לשים כ-2 כפות ממרח שקדים.
-כתחליף לקמח שיבולת השועל שימו כוס קמח שקדים.
לקינוחים ללא אלרגנים נוספים לחצו כאן>