אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס מקרוני גבינה ותרד

הילדים כבר מתחרפנים מהחופש הגדול? תנו להם קצת זמן איכות אתכם במטבח - הם יהיו גאים במאפינס הקלים האלו שהם יכינו ואתם תהיו מבסוטים שהם אוכלים אותם בכיף

עז תלם | mako אוכל | פורסם 03/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

מרכיבים:

300 גרם פסטה קצרה (מסוג קונכיות למשל)

קופסה קטנה (250 גרם) עלי תרד, שטופים היטב

2-3 כפות פירורי לחם

לרוטב:

30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)

1 כף גדושה קמח לבן רגיל

כפית אבקת מרק טעם עוף (פרווה)

½ ליטר (2 כוסות) חלב

פלפל שחור גרוס

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

ביצה

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה קצת פחות מזמן המומלץ בהוראות היצרן. מסננים.

2 שמים את עלי התרד בסיר עם 1/4 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 3-5 דקות, עד שעלי התרד מאבדים את רוב נפחם ומקבלים צבע ירוק כהה. מעבירים למסננת, נותנים לעלים להתקרר לחלוטין, ואז סוחטים היטב מנוזלים עודפים וקוצצים.

3 הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שהקמח סופג את החמאה ונותרת תערובת סמיכה.

4 מוסיפים 1/3 מהחלב ואת אבקת המרק וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט.

5 מוסיפים את כל שאר החלב, שוב טורפים היטב ומביאים לרתיחה. חשוב לטרוף נמרצות שלא ייווצרו גושים. כשהתערובת רותחת מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כדקה, עד שהרוטב מסמיך.

6 מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ובוחשים היטב עד שהיא נמסה.

7 מכבים את האש ואחרי דקה בוחשים פנימה את הביצה.

8 שמים את התרד, הפסטה והרוטב בקערה ומערבבים.

9 מרפדים תבניות שקעים למאפינס עם עטרות נייר. מחלקים את התערובת ל-18 שקעים ומפזרים מעל כל מאפין פירורי לחם. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינז מזהיבים מלמעלה.

10 מוציאים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שאוכלים.

* שימו לב: במתכון זה צריך 2 תבניות של 12 שקעים. במידה ואין 2 תבניות, ניתן לאפות את שארית התערובת בכלי חרסינה קטן.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר למדנו לקלף מנגו בדרך הכי אדירה שיש
>> מתוקים שלי: אלפחורס לפי הספר