אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לזניית גבינות ופטריות

כמה אנחנו אוהבים את הלזניות הפשוטות של פעם, עם הגבינה והפטריות ועלי הפסטה שצריך רק להוציא מהקופסה ולסדר בתבנית. אז הפעם שדרגנו לכם אותה עם קרם בשמל, כדי שיהיה אפשר גם להגיש לאורחים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בינונית:

חבילת עלי לזניה מוכנים, ללא צורך בבישול מוקדם

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לפיזור בין השכבות)

למילוי:

3 בצלים קצוצים, מטוגנים עד להזהבה

4 פטריות פורטובלו, מגוררות גס

3 שיני שום, כתושות

כף גדושה אבקת מרק פטריות

1 ביצה

קורט אגוז מוסקט טחון

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

250 גרם גבינה לבנה

לרוטב בשמל:

50 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1/2 ליטר חלב

קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והפטריות. מוסיפים את השום, אבקת המרק, הביצה, התבלינים והגבינה הלבנה.

3 מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים עד שהוא מקבל גוון אגוזי. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מאוד אגוז מוסקט ומערבבים.

4 משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה של עלי לזניה. מכסים במחצית מהמלית ועליה מחצית מהבשמל ומפזרים מחצית מהפרמזן. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של החומרים – מלית, בשמל ופרמזן.

5 מכסים בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות, להשחמה. מגישים עם סלט טרי.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות עם עוף בטריאקי

>> והנה פולנטה טעימה טעימה עם פטריות צלויות