אוכל
צילום׃ Charles Islander, Istock

סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק

סלט מושלם למנגל, עם טריק פשוט שמונע מהרוטב להפוך לשלולית מבאסת. ויש גם המון הצעות לגיוונים

עז תלם | mako אוכל | פורסם 06/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 397 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כרוב הוא ירק בעייתי: העלים שלו מאוד נוקשים, והוא צריך זמן ותשומת לב כדי שייצא כמו שצריך. כשאני נזכר בסלטי כרוב ומיונז שאכלתי בחיי הם תמיד, אבל תמיד, היו מלווים בשלולית נוזלית ולא נעימה של רוטב, שנקווה בקערה או בצלחת. השלולית הזאת נוצרת כשהמלח שברוטב מושך אליו את הנוזלים מהכרוב, ועל הדרך מרכך אותו (תוצאה של תהליך שנקרא אוסמוזה). כדי שהיא לא תקרה בסלט שלכם צריך להאריך אמנם את תהליך ההכנה, אבל התוצאה שווה את זה.

 

אם אי פעם הכנתם חציל מטוגן לסביח או סלט בטוח שמעתם על השריה במלח, שבסופה החציל רך יותר ומתבשל מעולה. כשמעבירים את הכרוב תהליך דומה, רצועות הירק מתרככות ונהיות גמישות יותר וכיפיות לאכילה. כששוטפים את המלח ומסננים את הרצועות מקבלים כרוב מוכן לתיבול והגשה, שלא ישאיר לכם שלולית מבאסת בתחתית.את תהליך ההשריה ניתן כמובן לבצע גם עם כרוב סגול.

 

מרכיבים (6 מנות):

1 כרוב בגודל בינוני (600 גרם בערך)

1 כפית מלח גס + 1/2 כפית מלח דק

2 גזרים, קלופים ומגוררים על הצד הגס של פומפייה

כף-שתיים שומשום קלוי (לא חובה)

3-4 כפות גדושות מיונז

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 חוצים את הכרוב לאורך. בעזרת סכין גדולה ללחם (משוננת) פורסים לרצועות דקיקות. נפטרים מהליבה.

2 מעבירים את הכרוב למסננת פסטה גדולה, מתבלים במלח הדק והגס ומערבבים היטב.

3 משהים שעתיים-שלוש, עד שרואים שנפח הכרוב הצטמק בחצי.

4 שוטפים את הכרוב היטב במים קרים כדי להיפטר מהמלח, ומייבשים על מגבת (אם יש לכם מייבש חסה לסלט - זה הכלי היעיל ביותר למשימה).

5 מעבירים לקערה יחד עם הגזר המגורר והשומשום הקלוי.

6 בקערה אחרת מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם.

7 מערבבים את הרוטב עם הכרוב והגזר ומגישים.

שדרוגים ועוד רעיונות:

* המתכון המובא כאן הוא הכי בסיסי שיש. תרגישו חופשי לשדרג אותו עם גרגרי תירס מבושלים, כוסברה קצוצה, שמיר קצוץ, חופן חמוציות מיובשות, אגוזי מלך, קשיו או פקאן סיני, רצועות פלפלים, אפונה קפואה מבושלת, עירית ו/או בצל ירוק קצוצים ועוד ועוד.

* חלק מהמיונז ניתן להחליף ביוגורט או רוויון, לסלט יותר חמצמץ.

* לסלט כרוב אסייתי מערבבים את עלי הכרוב המוכנים (משלב 4) עם פלפל אחד, חתוך לרצועות, ½ צרור כוסברה, קצוץ דק, חופן קטן עגבניות שרי חצויות ורוטב שמורכב מ: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפות סילאן, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר ו-1/3 כוס שמן רגיל ששמתם בצנצנת וערבבתם היטב.

לבלוג של עז תלם

>> כל המתכונים ליום העצמאות

>> בשבוע שעבר הכנו מוקפץ צמחוני מנצח