אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שיפודי פרגיות בטריאקי ושום

אנחנו אוהבים שיפודים, ואנחנו עוד יותר אוהבים כשהם מגיעים עם משהו טעים עליהם: שיפודי יקיטורי קטנים של פרגיות במשרה של שום וטריאקי - מנה עשירה בטעמים וקלה להכנה, אפשר על הפלנצ'ה ואפשר בתנור

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 07/04/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-15-20 שיפודים)

1/2 קילו פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

למשרה

4 כפות רוטב טריאקי

2 כפיות שום כתוש

1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש טחון או פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח

1 כף שמן זית

1 כפית שטוחה פפריקה

1 כף מיץ לימון

שיפודים

15-20 שיפודי יקיטורי קטנים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המשרה יחד בקערה יחד עם קוביות הפרגיות ומשאירים במקרר כשהקערה מכוסה בניילון לשעתיים לפחות (מומלץ אפילו לילה לפני).

2 משפדים על שיפודי היקיטורי 2-3 קוביות פרגית לשיפוד.

3 צולים על מחבת פסים או על פלנצ'ה. ניתן לצלות את השיפודים בתבנית בתנור: מניחים את השיפודים בתבנית מרופדת ברצועות בצל על מנת למנוע התייבשות הבשר בזמן הצלייה, צולים בחום של 220 מעלות כחצי שעה או עד שהם שזופים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל.

>> ובשבוע שעבר הכנו: קציצות בקר ברוטב שקשוקה 
>> עשינו חשק לאסייתי אבל לא בא לכם לבשל? הכירו את ג'אסיה