אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגת שוקולד פאדג' ב-2 מרכיבים

האמת, גם אנחנו פקפקנו. איפה הקמח? איפה החמאה? איפה למען השם הסוכר? אבל עובדה זו עובדה: את העוגה הזו מכינים משני מצרכים בלבד - שוקולד וביצים (ואם אתם רוצים בכלל להפציץ, גם קצפת)

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 08/07/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 288 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

4 ביצים 

250 גרם שוקולד איכותי (מעל 60% מוצקי קקאו) 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים את הביצים (חלבון וחלמון יחד) בקערת המיקסר 5-6 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה וגבוהה.

3. במקביל ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרו (או בבן מארי). מצננים מעט.

4 מוסיפים כשליש מקציפת הביצים לקערת השוקולד ומקפלים אותה פנימה, כדי לאוורר מעט את התערובת.

עוגת פאדג' שוקולד בשני מרכיבים - עם קצפת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגת פאדג' שוקולד בשני מרכיבים - עם קצפת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 מוסיפים את יתרת הקציפה לקערת השוקולד ומערבבים במרית בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות. 

7 מגישים עם גלידה קרה ו/או הר של קצפת.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".