אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

הכנפיים של גנרל טאו

כמה שאנחנו אוהבים כנפיים פריכות עם ציפוי של רוטב דביק והכנפיים הממכרות האלו הן בדיוק כאלו עם עם רוטב שום, דבש וסויה. להקפיץ ולעשות חיסול ממוקד

עז תלם | mako אוכל | פורסם 03/12/10 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

10 יחידות כנפי עוף, מחולקות למפרקים

4 כפות קמח

שמן, לטיגון עמוק (לא חובה)

כפית שומשום

1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות, להגשה

לרוטב:

3 שיני שום, פרוסות דק

קורט פלפל צ'ילי גרוס או ½ פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

מעט שמן, להקפצה

5 כפות רוטב סויה

3 כפות דבש או סילאן

2 כפיות חומץ אורז

1 כפית שטוחה קורנפלור

6 כפות מים

כמה טיפות שמן שומשום קלוי

או - רוטב חלופי:

5 כפות רוטב סויה ושום מוכן

5 כפות מים

1/2 כפית קורנפלור

קורט שבבי צ'ילי יבש

כמה טיפות שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הכנפיים: שמים את הכנפיים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ואז מסננים היטב.

2 שמים את הכנפיים בקופסה אטומה עם קמח, סוגרים ומנערים היטב כדי שיצופו מכל הכיוונים.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכנפיים ב-3 נגלות - כל נגלה בערך 4 דקות, עד שהכנפיים מקבלות צבע חום זהוב יפה. מוציאים לנייר סופג.

4 בקערה מערבבים את הקורנפלור עם כף מרוטב הסויה ומערבבים עד שהקורנפלור מתמוסס. מוסיפים את שאר הסויה ואת הדבש, החומץ ושמן השומשום ומערבבים. (לחילופין, מערבבים את הצ'ילי היבש עם הרוטב המוכן, הקורנפלור, המים ושמן השומשום).

5 מחממים מחבת גדולה או סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. מקפיצים את השום והצ'ילי במעט שמן כמה שניות עד שעולה ריח. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מבעבע ומסמיך (זה קורה מהר). מוסיפים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב עד שכל הכנפיים עטופות ברוטב. מגישים מיד ביחד עם בצל ירוק קצוץ ושומשום.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> ידעתם שתפוחי אדמה טובים להסרת חלודה? כך תנקו את הבית עם אוכל
>> חדש בישראל: מסעדת Dinings הלונדונית פותחת סניף בתל אביב