אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות ברוטב צהוב

עם אורז, עם לחם, ישר מהסיר או ישר מהמקרר - הקציצות האלה פשוט מתחסלות כל כך מהר, שאם הן מספיקות להגיע מהמטבח לשולחן האוכל אנחנו מתפלאים על עצמנו. קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות שכו-לם אוהבים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 23/11/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

קילו בשר בקר טחון

5 שיני שום, כתושות

ביצה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

כפית כמון

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית בהרט

3 כפות פירורי לחם

לרוטב:

3 כפות שמן זית

בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

כף שטוחה כורכום

כפית כמון

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות

3 כוסות מים

כוס אפונה קפואה

5 פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות עבות 

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורי בשר. מסדרים את הקציצות על מגש ומכניסים למקרר.

2 בינתיים מטגנים את רצועות הבצל בשמן הזית בסיר שטוח (סוטאז') כ-4 דקות. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק וכוס אחת של מים מתוך השלוש.

3 מחכים לרתיחה ומוסיפים את האפונה והפטריות. מערבבים היטב ומוסיפים את 2 כוסות המים הנותרות.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים בעדינות את הקציצות ומבשלים עם כיסוי חלקי 30-40 דקות.

5 מגישים עם אורז או פירה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו שבלולי פילו במילוי דלורית
>> והנה טריק מדליק לקילוף תפוחי אדמה