אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

מרק קובה סלק

מתכון מפורט לקובה סלק בדיוק כמו שצריך, עם טיפ מיוחד למרק אדום כדם, שמייתר את הצורך ברסק עגבניות או בפפריקה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 12/12/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 225 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למעטפת:

500 גרם סולת חיטה

350 מ"ל מים קרים (בדיוק!)

כפית מלח

למלית:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני, קצוץ דק דק

כפית מלח

חצי כפית סוכר

חלמון מביצה אחת

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

כפית תבלין קבב, בהרט או ראס אל חנות

פלפל שחור

למרק:

3 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לרצועות

3-4 גבעולי סלרי

2 סלקים גדולים וקשים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

1 סלק גדול וקשה, חתוך לקוביות וטחון בבלדר עם כוס מים (זה הסוד של המרק!)

2 וחצי ליטר מים

3-4 כפות סילאן

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 המעטפת: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (אמור להתקבל בצק רטוב, עם שלוליות). מכסים ומניחים לחצי שעה לפחות (בהמשך, אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר לטפטף עליו מעט מים).

2 המילוי: מערבבים היטב את הבצל עם המלח והסוכר ומניחים לכמה דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מרטיבים את הידיים במים או בשמן ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. אם השתמשתם בבשר טרי – אפשר להכניס אותם להקפאה קצרה, זה יקל על גלגול הקובות. אם השתמשתם בבשר שהיה קפוא אסור להקפיא אותו שוב.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

4 מגלגלים את הקובות: קורצים כדור קטן מבצק הסולת ומשטחים על כף היד למעין פיתה קטנה ועגולה בעובי דק ככל האפשר.

5 מניחים במרכז העיגול שנוצר כף גדושה מהמלית או כדור בשר שגלגלתם מבעוד מועד, סוגרים את כף היד בעדינות כך שהבשר יישאר בתוך הבצק, מקרבים ומדביקים את הקצוות.

6 מגלגלים בין הידיים כדי שהמעטפת תהיה אחידה, ומניחים על משטח משומן. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.

7 המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מוספים את הבצל ומטגנים להזהבה.

8 מוספים את הסלרי, קוביות הסלק, הסלק הטחון והמים ומביאים לרתיחה.

9 מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך, ואז מוסיפים את הסילאן והלימון ומתבלים.

10 מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב