אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

גלילות חצילים חלביות

אחרי שהחלטנו שגלילות החצילים של נוף הן הן אהבת חיינו, באה הגרסה החלבית ואיימה לטרוף את הקלפים. גבינות בפנים, רוטב עגבניות בחוץ והרבה הרבה פרמזן. טיגון? לא בבית ספרנו

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 06/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים ארוכים

שמן זית, להברשה

פרמזן מגוררת, להגשה

למלית:

4 שיני שום, כתושות

רבע כוס בזיליקום קצוץ

בצל, מגורר

מלח

פלפל שחור גרוס

כף שמן זית

200 גרם גבינה בולגרית 5%, מרוסקת

100 גרם פרמזן מגוררת

כף קמח תירס או סולת

לרוטב:

4 עגבניות, מקולפות ומרוסקות

4 שיני שום, כתושות

3 כפות שמן זית

כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, מברישים בשמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה לכמה דקות מכל צד. לחלופין, מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים ב-200 מעלות.

2 מערבבים את כל מרכיבי המלית.

3 לוקחים כף מהמלית ומניחים בקצה של כל פרוסת חציל. מגלגלים לצורת גליל, כך שהקצוות יישארו פתוחים.

4 משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומסדרים את גלילות החציל.

5 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, שופכים על החצילים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

6 מגררים עוד קצת פרמזן, ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

   >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

>> הנה גלילות החצילים הבשריות של נוף

>> בפעם שעברה הכנו סלט פסטה חם-קר

>> זה הזמן להתחיל לכבוש זיתים בבית