אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

טופו מוקפץ עם פלפלים ופטריות

כמה כיף לגלות שאם מצליחים להיות סבלניים ומניחים לטופו לשרות שעתיים במרינדה - מקבלים מוקפץ צמחוני שהוא לא רק טעים אלא נהדר ממש

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

למשרה הטופו:

קוביית טופו (כ-330 גרם), חתוכה לרצועות

4 כפות רוטב צ'ילי

כף רוטב טריאקי

שן שום, כתושה

מלח

פלפל שחור

לתבשיל:

2 כפות שמן קנולה

2 פלפלים מתוקים, חתוכים לקובית גדולות או לרצועות

3 שיני שום, פרוסות

סלסילת פטריות שמפיניון טריות, הכי קטנות שיש

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

מלח

פלפל שחור גרוס

כף רוטב טריאקי

כפית שמן שומשום (לא חובה אבל מומלץ)

כף שומשום

אופן ההכנה:

1 המשרה: מערבבים היטב את חומרי המשרה עם רצועות הטופו ומשרים לשעתיים לפחות.

2 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הטופו כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם עד שמגיעים לדרגת הצלייה הרצויה.

3 מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים יחד כ-4 דקות. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ואת רוטב הטריאקי ושמן השומשום ומקפיצים כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השומשום. מגישים חם.

>> לכל הטיפים שלנו