אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

כרעיים עם לימונים וסויה

כמה טוב במתכון אחד: אנחנו אוהבים שמבשלים עם לימון, אנחנו מתים על השילוב של הסויה עם הבהרט והכורכום, ואין כמו מנה שדורשת מאיתנו חצי שעה של התעסקות. אה, וכל זה קורה בסיר אחד בלבד, בלי בלגן במטבח. בבקשה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כרעיים שלמות / חצויות ונקיות – ניתן להסיר את העור למי שמעדיף

1/2 כוס קמח

1 לימון גדול פרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ

2 שיני שום פרוסות

1 כוס מים רותחים + כף אבקת מרק בצל (ועוד חצי כוס מים להמשך)

מיץ מחצי לימון טרי

3 כפות סילאן

1 כף רוטב סויה

מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כורכום

כפית בהרט

1/4 כוס כוסברה קצוצה (מומלץ, לא חובה)

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מקמחים את הכרעיים מכל הצדדים, מניחים בסיר רחב את שמן הזית ומחממים מעט.

2 מניחים את הכרעיים בסיר כאשר החלק עם העור מופנה כלפי מטה, סוגרים את מכסה הסיר ומשחימים את העוף 4 דקות. לאחר 4 דקות פותחים בעדינות את הסיר, הופכים את העופות על צדם השני ומשחימים שוב 4 דקות.

3 מסירים את הסיר מהאש ומפזרים בין העופות פרוסות של לימונים, מכסים שוב במכסה ומחזירים לאש ל-3 דקות נוספות. לאחר מכן פותחים את המכסה ומוסיפים שום, כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק בצל, מיץ מחצי לימון, סילאן, סויה, מלח, פלפל שחור, בהרט וכורכום, מוסיפים עוד חצי כוס מים, מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.

4 בסיום הבישול מפזרים מעל כוסברה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל.

>> איך מכינים כדור שוקולד?>> בפעם שעברה הכנו לזניית גבינות ופטריות
>> והנה חטיף פצפוצי אורז קריר שילדים אוהבים במיוחד