אוכל
צילום׃ Yulia_Kotina, Istock

פסטרמה חזה עוף עם צ'ילי מתוק

מסתבר שפסטרמה ביתית יכולה להיות עסיסית, טעימה ובשרנית לפחות כמו זו שקונים בסופר. הסוד הוא אפייה בחום נמוך, אבל ממש, שמבשל את העוף באטיות ולא מאפשר לו להתייבש

עז תלם | mako אוכל | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 נתחי חזה עוף במשקל 250 גרם כל אחד, מנוקים משומן ועצמות

כפית פפריקה מתוקה (עדיף פפריקה מעושנת)

קורט מלח

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-100 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הפפריקה, רוטב הצ'ילי והמלח עד לקבלת משחה. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך.

3 מושחים את חזות העוף בתערובת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בערך שעה, עד שהעוף משנה צבע לחלוטין ומרגיש נוקשה יותר למגע.

4 מוציאים, מצננים לחלוטין ופורסים, או מעבירים למקרר. הפסטרמה המוכנה נשמרת בקירור חמישה ימים בקופסה סגורה.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מוסקה כשרה מנצחת

>> הגיע הזמן להתחיל לאסוף מתכונים לפסח, אתם לא חושבים?