אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות במנגולד עם אפונה ולימון

הנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 03/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 177 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

1 בצל בגודל בינוני, קלוף

500 גרם בשר טחון

ביצה גדולה

חצי צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים

עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק

4 כפות גדושות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 צרור עלי מנגולד גדול ויפה

1 בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

קורט זרעי כוסברה שלמים (רשות)

3-4 שיני שום פרוסות

1 כף משחת ציר עוף או אבקת מרק עוף

1 כפית שטוחה כורכום

300 גרם אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הקציצות: שמים את הבצל הקלוף במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 12 דקות או עד שהוא מתרכך לגמרי. נותנים לו להתקרר ואז קוצצים דק. שמים בקערה (אל תוותרו על השלב הזה - הבצל המבושל הופך את הקציצות לעסיסיות ורכות במיוחד).

2 מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת.

3 מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.

4 אם רוצים, ניתן להזהיב את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד להתקרר. אם לא רוצים, אפשר להפיל את הקציצות ישירות לרוטב.

5 מכינים את הרוטב: מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של עלי המנגולד. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ בערך.

6 מאדים בסיר עם מעט שמן זית את קוביות הבצל, גבעולי המנגולד, השום, הכורכום וזרעי הכוסברה תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.

7 מוסיפים את אבקת המרק או משחת הציר, מכסים במים ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים פנימה את הקציצות ואת האפונה (בעודה קפואה).

8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

9 מגישים 3-4 קציצות לאדם, ביחד עם הרוטב. כדאי להגיש על אורז.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מקרוני גבינה ותרד
>> מתוקים שלי: עוגת מוקה קפואה