באתר בון אפטיט ניסחו בשבילנו אמת יפה: אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים סלמון, סיכוי גבוה שזה בגלל שאתם מבשלים אותו יותר מדי. סלמון שנשאר בתנור פרק זמן ארוך מדי יהיה יבש, קשה ולא טעים, ולא משנה כמה טרי הוא ואילו חיים טובים היו לו לפני שניצוד. סלמון הכי טעים כשהוא בדרגת צלייה מדיום, לא יותר, עכשיו השאלה היא רק איך יודעים שהוא הגיע למצב הזה.

איך יודעים שסלמון מוכן?

הדרך הקלה ביותר לבדוק אם הסלמון שלכם בשל לצאת מהתנור היא פשוט ללחוץ עליו בעדינות באצבע או במזלג. אם הלחיצה גורמת לו להתפרק - הוא מוכן ועם זאת עדיין עסיסי (נו, מדיום). אם הוא נותר יציב ולא נפרד לחלקים - החזירוהו לתנור.

סלמון קייג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
האמור מנוסח בלשון תנור אך פונה לצלייה ולטיגון כאחד|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוד דרכים לדעת את רמת הבישול של הסלמון

מבחן הנעיצה

נועצים מזלג בחלק העבה של הדג, ומקרבים אותו לשפתיים. אם המזלג קר - הסלמון צריך עוד זמן. אם הוא חמים - זה בדיוק הזמן להוציא את הדג ואם הוא חם ממש אז אנחנו מצטערים, אבל הסלמון כבר יבש.

מדחום

מדידה במדחום לבשר היא הדרך הבטוחה ביותר לבדוק מה עובר על הדג שבתנור. הדג אמור להגיע לטמפרטורה של 43-60 מעלות צלזיוס ואז לצאת מהתנור. יותר מזה - פספסתם את הרכבת.

מבחן הצבע

הסלמון משנה את צבעו כשהוא מתבשל. כשהוא מוכן הוא נעשה בהיר יותר - ורדרד-לבנבן אטום מבחוץ וכתמתם שקוף מבפנים. כשהצבע בפנים זהה לצבע בחוץ - אתם בבעיה.

והנה המתכונים למנות הסלמון שבתמונות:

סלמון בתנור של אורלי פלאי

סלמון בתנור של ענת אלישע