פיצה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
משולש שמיני עלינו. יאללה, תתחילו|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. כמה פעמים שמענו את המשפט הזה, וכנראה שרק עכשיו, כשקראנו את הכתבה הזאת ב-Techinsider, הבנו אותו באמת. תמיד תהיתם מי אלה האנשים הרזים שאוכלים פיצה על בסיס קבוע? ובכן, הם אנשים שפשוט לא אוכלים אותה כמוכם. כמעט כמוכם, אבל לא בדיוק. 

 רוצים לזכות בפיצה לשנה? הכנסו עכשיו >>

יש לנו פייסבוק, ושווה לבקר אותנו שם

מחקר חושף שאם רק תסירו את השומן העודף מהפיצה שלכם - תחסכו לעצמכם כ-40 קלוריות למשולש, ותפחיתו את אחוזי השומן שאתם צורכים. זה אולי נשמע גם מובן מאליו (אפילו אנחנו יודעים שאם נוריד שומן זה ישמין פחות) וגם קטנוני (40 קלוריות? מה זה יעזור?) - אבל בעצם מדובר בטיפ מצוין, בעיקר בגלל שהוא משפר את הפיצה ומוריד את כמות הקלוריות בו זמנית. בסך הכל, השומן המיותר הזה על הפיצה לא משפר את טעמה, הוא מקסימום מכתים לנו את הבגדים. כך שאם תסירו אותו - על ידי טפיחה קלה על הפיצה עם נייר סופג למשל - רק הרווחתם. 

LabDoor

 עוד באוכל טוב: 



אז כמה זה יוצא לכם במשולשים? 

הגרף המצורף, שפורסם על ידי LabDoor, מספק נתונים מעט מעומעמים - גודל משולש הרי משתנה מפיצה לפיצה, ובגרף מפרידים בין קלוריות מהשומן של הפיצה לקלוריות של משולש באופן כללי - אבל השורה התחתונה זהה: בכפית שמן סויה יש כ-40 קלוריות. תנערו מהפיצה שלכם את הכמות הזאת - וזה, פחות או יותר, מה שתחסכו. 

האמריקאים אוכלים הרבה פיצה, וחישוב מהיר מגלה שהספגת השומן תחסוך לאמריקאי הממוצע כ-20 משולשים בשנה. הנתונים בישראל מן הסתם שונים, אבל אנחנו יודעים מה מעניין אתכם באמת: על כל שבעה משולשי פיצה מהם תסירו שומן מיותר "תרוויחו" את המשולש השמיני. זה שזה מסתדר לכדי מגש פיצה שלם רק אומר שבדיוק לזה היקום התכוון. 

>> עוד טיפים ששווה ללמוד