דיסקיות תפוחי אדמה אפויות - מגררים את תפוחי האדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פומפייה. כל כך תמימה למראה, כל כך קשה לניקוי|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הנה לכם דילמה מהחיים: המתכון דורש לגרר גבינה, או כל מוצר אחר מהסוג שנוהג להידבק. הבשלן מתלבט: האם להשתמש בפומפייה, או שמא להעדיף את מעבד המזון? אם נבחר בפומפייה הרי שנלכלך רק כלי אחד, בעוד ששימוש במעבד המזון יצריך שטיפה של שלושה חלקים לפחות. מצד שני, פומפייה היא אחד הכלים היותר מעצבנים לשטיפה - תמיד נתקעות בה חתיכות, בטח ובטח של גבינה צהובה, כך שלא בטוח שבאמת חסכתם לעצמכם עבודה.

נכון דילמה? אז זהו, ההתלבטות הסתיימה: מהיום אפשר לגרר חופשי בפומפייה, והכל בזכות הטיפ שמצאנו לכם לניקוי קל ומושלם: אל תנסו להילחם בפומפייה שלכם עם סקוץ', אלא הקדימו ושפשפו אותה היטב בחצי לימון. סיימתם? שטפו במים, וזהו! כל השאריות הדביקות יירדו.

 

ולא פחות חשוב: בפעם הבאה, אם לא אכפת לכם שאנחנו מייעצים, הקדימו והרטיבו את הפומפייה במעט שמן. ככה הגבינה לא תידבק מלכתחילה. סוף מעשה וזה.

גירור גבינה צהובה בפומפייה (צילום: צילום מסך מהאתר http://www.buzzfeed.com)
רעיון לפעם הבאה: קודם משמנים קצת|צילום: צילום מסך מהאתר http://www.buzzfeed.com