כל אחד צריך שיהיה לו מתכון לשוקו חם ביתי. כן, גם אתם. מתכון בסיסי אך איכותי, שעליו ניתן להוסיף המון דברים טעימים ומושחתים ככל העולה על דעתכם. באתר yummie מצאנו מתכונים מבריקים ופשוטים לשדרוג השוקו. אז הנה לכם מתכון אחד בסיסי, ועוד כמה רעיונות לשדרוג שיעשו לכם חורף חם ומתוק.

שוקו ביתי
מרכיבים ל-2 מנות:
200 גרם שוקולד מריר משובח (רצוי כזה שמכיל 70% מוצקי קקאו)
3 כוסות מים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. שוברים את השוקולד לתוך סיר.

2. מוסיפים 3 כוסות מים וכפית תמצית מווניל אמיתי, ומבשלים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

3. מסירים מהאש. מוזגים לכוסות, מוסיפים קצפת קרה וזורים קקאו מלמעלה. 

עוד מלא דברים מתוקים ממש כאן בפייסבוק שלנו

שוקו חם עם מרשמלו ומקל קינמון (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לחורף יש גם יתרונות. שוקו חם עם מרשמלו|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

העוקצני
שוקו – מרשמלו – צ'ילי יבש
נכון, שוקו עם מרשמלו יכול להיות טיפה יותר מדי מתקתק, אבל אם תגבילו את עצמכם ל-4-3 חתיכות של מרשמלו (לבן כמובן) ותפזרו כמה שבבי צ'ילי יבש מעל שישברו את המתיקות, יהיה לכם משקה של אניני טעם. מילה שלנו.

הקפאיני
שוקו – אספרסו – שבבי שוקולד – קצפת
יש בקרים קרים שבהם הקפה הרגיל לא באמת מצליח לנער אותנו מהכבדות ולחמם אותנו. לנו יש את הפתרון המושלם לבקרים האלה. הכינו כוס שוקו מהבילה, שפכו פנימה מנת אספרסו קצר, באיזה טעם שאתם אוהבים, השליכו מעל כמה כפות קצפת וקשטו בשבבי שוקולד. בתוך דקות ספורות אתם תרגישו מחוממים ואנרגטיים. יתכן שאפילו קצת יותר מדי מחוממים ואנרגטיים.

המתוחכם
שוקו – ציפורן – הל – קינמון – וניל– אגוז מוסקט – חלב
אנחנו יודעים שיש מבוגרים מסוימים בעולם שחושבים ששוקו הוא משקה שרק ילדים שותים, ולבנו נכמר על אותם אנשים. אז החלטנו לפנק אותם במתכון לשוקו בוגר ומתוחכם. מרתיחים את השוקו בסיר קטן ומוסיפים פנימה 4 מסמרי ציפורן, 2 תרמילי הל, מקל קינמון, זרעים מחצי מקל וניל, קורט אגוז מוסקט וחצי כוס חלב. מנמיכים את האש ומבשלים דקה. עכשיו מוזגים לספל ענק, מתיישבים כל הכורסה ומדמיינים שהגיע גיל הפנסיה.

למבוגרים בלבד
שוקו – אלכוהול – קינמון – קצפת
כמו שלא כל מרובע הוא ריבוע, כך לא כל שוקו הוא משקה לילדים. ואל תתנו לקצפת לבלבל אתכם. אם אתם רוצים באמת להתפנק עם משקה חם, הכינו שוקו, מזגו פנימה מעט מהמשקה האלכוהולי האהוב עליכם (וודקה, וויסקי, רום, קוניאק, או ליקרים למיניהם), זרקו מעל כמה כפות קצפת וקשטו במעט אבקת קינמון. לילה טוב.

 >> בפעם שעברה הכנו כאן מג'דרה קלאסית מעולה

>> עוד לא הצטרפתם לאתגר האוכל הבריא שלנו? בואו, כולם כבר כאן