אתם מכינים קציצות, אותן קציצות שאתם תמיד מכינים, שאתם יודעים שכולם אוהבים אצלכם. פותחים את הארון בשביל להוציא את פירורי הלחם שאתם זוכרים שיש לכם, ואז מגלים להפתעתכם שלא זכרתם נכון. אין פירורי לחם. נכון שהיו, אבל עכשיו אין. אז מה עושים?

התשובה היא: תלוי. לפירורי לחם, מסבירים לנו באתר delish, יש שני שימושים עיקריים: 1. כ"דבק", או חומר שקושר בין מרכיבים אחרים, למשל בקציצות. 2. כציפוי שנותן פריכות, למשל בשניצל (אבל גם בפשטידות, בקציצות מטוגנות ובעוד הרבה מאכלים). תחליפי פירורי הלחם לכל אחד מהשימושים האלה אינם בהכרח זהים, אבל אל דאגה. כל התשובות פה:

תחליפים לפירורי לחם:

1. שיבולת שועל

כבר הפלגנו בשבחיה של שיבולת השועל כתחליף לפירורי לחם בקציצות. היא סופחת מעולה את הנוזלים ויוצרת קציצות רכות יותר, וגם יותר בריאות. אבל האם שיבולת השועל עובדת טוב גם כציפוי לשניצל? התשובה היא שפחות, אבל אם אין ברירה זה יעשה את העבודה. הבעיה העיקרית עם שיבולת שועל כציפוי לשניצל היא היעדר הטעם שלה. נכון שגם פירורי לחם הם בדרך כלל ניטרליים בטעמם, אבל בשיבולת השועל התפלות מורגשת הרבה יותר. אז אם אתם בכל זאת משתמשים בה לציפוי שניצלים - ערבבו אותה קודם עם מעט מלח לכל הפחות.

קציצות עוף עם שיבולת שועל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שיבולת שועל בקציצות זה ה-דבר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

2. קורנפלקס

דגני בוקר הם תחליף מצוין לפירורי לחם, כי הם גם פריכים וגם ניטרליים בטעמם (ועם זאת לא תפלים). הכוונה היא כמובן לקורנפלקס צהוב רגיל, לא חלילה שוקו פופס או כריות. מרסקים, וזהו - פירורי לחם מעולים (ואם תרצו גם נטולי גלוטן) לשירותכם. מעולה לשניצלים, פחות לקציצות.

קורנפלקס (צילום: paulista, Shutterstock)
כשאנחנו אומרים קורנפלקס אנחנו מתכוונים לכזה|צילום: paulista, Shutterstock

3. חטיפי צ'יפס

עוד תחליף שעובד מושלם עם שניצלים אבל פחות מומלץ כחומר מקשר לקציצות - צ'יפס. כמו הקורנפלקס, גם הם מגיעים פריכים מהבית, ובנוסף לזה, הם שמנוניים ומלוחים (בהנחה שהלכתם על טעם טבעי). התוצאה היא שניצל מהאגדות. רוצים לנסות טעמים אחרים? אנחנו לגמרי תומכים.

שניצל בציפוי תפוצ'יפס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אפילו ללא גלוטן. שניצל בציפוי צ'יפס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4. ביסלי

אח לחטיפי הצ'יפס על מדפי הסופר וגם כאן. רק שימו לב, אין חיה כזאת ביסלי בטעם ניטרלי, אז אתם ממש מוזמנים לטגן שניצל בציפוי ביסלי, אבל צפו לטעמים עזים (יש כאלה שמתים על זה, לנו זה קצת יותר מדי).

שניצל ביסלי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שניצל ביסלי. לחובבים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

5. בייגלה

ע"ע חטיפי צ'יפס, רק שבניגוד אליהם בייגלה טחון יכול לשמש גם לקשירת תערובת קציצות.

בייגלה (צילום:  C. Nass, shutterstock)
גם לשניצלים, גם לקציצות. בייגלה|צילום: C. Nass, shutterstock

6. קרקרים

קרקרים מרוסקים יעבדו נהדר גם כציפוי שניצל וגם כחומר מקשר בקציצות או על פשטידות. הם מלוחים, הם מעט שמנוניים, הם לא רק יחליפו פירורי לחם אלא אף יתעלו על המקור.

קרקרים עם קוואקר (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מוכנים להסבה מקצועית?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

7. שקדים או אגוזים מרוסקים

עובדים מעולה כציפוי לדג בתנור, ויכולים לעבור גם כציפוי לשניצל או כל מטוגן אחר. בגלל אחוז השומן הגבוה שבהם הם נשרפים בקלות, אז כדאי להיזהר, ובכל מקרה - אנחנו מציעים להשתמש בהם רק אם אף אחת מהאפשרויות פה לא זמינה. יש המחליפים פירורי לחם בשקדים טחונים גם בקציצות, בעיקר חסידי דיאטת הקיטו.

קמח שקדים (צילום:  Alp Aksoy, shutterstock)
נהדר לאפייה, פחות אהבנו אותו בטיגון|צילום: Alp Aksoy, shutterstock

8. לחם

אם אין לכם בבית פירורי לחם, אתם יכולים פשוט להכין כאלה. אנחנו אפילו לא מצפים מכם להשקיע יותר מדי - מספיק להצנים כמה פרוסות ולפורר אותן (אגב, עובד נהדר גם עם טורטיות). רק זהירות, יש מצב שתגלו שזה הרבה יותר מוצלח מהגרסה הקנויה, ואז נדפקתם. בשביל קציצות אין צורך להפוך את הפרוסות לפירורים - מספיק להרטיב אותן ולשלב בעיסה כמו שהן.

לחם (צילום: shutterstock De Igor Meshkov)
מן הלחם באתם ואל הלחם תשובו|צילום: shutterstock De Igor Meshkov

9. אורז מבושל

מה קשור אורז? לשניצלים באמת לא קשור, אבל לקשירת תערובת הקציצות דווקא כן. ואגב, אומרים שאפילו בהמבורגר זה הולך מעולה.

אורז לבן (צילום: Shutterstock)
כן כן, אורז מבושל|צילום: Shutterstock

10. קרוטונים

אנחנו יודעים שיש לכם שכל, ושאתם יודעים שקרוטונים ופירורי לחם הם אחים. אנחנו מזכירים פה את האופציה רק כי בפעם האחרונה שאנחנו נתקענו באמצע השניצלים - איכשהו חמקה מאיתנו ההבנה הזאת ולא קישרנו בין מצוקתנו לשקית הקרוטונים הקנויים שהייתה בארון.

מרק חלב בצלים וקרוטוני קשקבל (צילום: joannawnuk, ShutterStock)
גם הקרוטונים לא נולדו קרוטונים|צילום: joannawnuk, ShutterStock

11. פרמזן

אל תנסו אותה בקציצות, אבל כציפוי לפשטידות ושאר מנות אפויות גבינת פרמזן מגוררת יכולה לעבוד נהדר. היתרון: אין בה גלוטן.

תפוחי אדמה צלויים עם פרמזן (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
תפוחי אדמה בפרמזן. עילוי|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

בהצלחה!