לצערנו הרב, כבר יצא לנו לא מעט פעמים להיתקע עם ערימה טובה של צ'יפס שאיבד חום ופריכות. זה יכול לקרות בגלל שליח רשלן, בגלל כמות גדולה מדי שחשבנו שנשתלט עליה, בגלל מיזוג שהרג את הטמפרטורה או כל סיבה אחרת שגרמה לצ'יפס להגיע למצב מבאס של ספוגיות, לחות וקור. 

לחמם שאריות במחבת? במיקורגל?

אנשים מסוימים יזרקו את הצ'יפס האבוד, אבל לנו כואב להיפרד מאוכל, ולכן בדקנו את נושא החימום מחדש. יש את אסכולת החימום במחסת ברזל יצוק: לרוב המחממים בשיטה זאת יחממו טוב טוב את המחבת, יוסיפו שמן/חמאה ואז יפרסו עליה את הצ'יפס בשכבה אחידה לטיגון מהיר מכל צד (יש גם כאלו שיטגנו מחדש את הצ'יפס טיגון עמוק או שיסתפקו בטיגון חצי עמוק).

 

צ'יפס במיקרוגל (צילום: Milkovasa, shutterstock)
צ'יפס במיקרוגל|צילום: Milkovasa, shutterstock

הזללנים העצלנים ידחפו את ערימת הצ'יפס כמו שהיא, או מהמקרר ויחממו במיקרוגל דקה-דקה וחצי. זאת כנראה השיטה הכי גרועה לחמם צ'יפס - שיוצא לח ונעדר פריכות ולפעמים אפילו עם טעם לוואי שאף אחד לא ממש רוצה בצ'יפס שלו. כך או כך - שתי השיטות הנ"ל רחוקות מלהיות מושלמות. הראשונה מצריכה יותר מדי עבודה ולכלוך, והשנייה לא מספקת תוצאה טובה.

לחמם את התנור מראש

הדרך המנצחת אם כך היא חימום בתנור, אבל לא סתם: ראשית יש לייבש את הצ'יפס במקרה שאגר לחות בקירור, ואז יש לסדר אותו בשכבה אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. רצוי לחמם מראש את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ואז למקם את התבנית ממש קרוב לגריל העליון. הקאץ' היחיד הוא שלא מדובר בשיגור לתנור, אלא חימום בהשגחה שלא יישרפו, אבל לפחות זה מהיר ויעיל. מעכשיו אפשר לתת לצ'יפס להתקרר בלי דאגה. בתיאבון! 

צ'יפס בתנור חימום (צילום: Giorgos Karagiannis, shutterstock)
צ'יפס בתנור חימום|צילום: Giorgos Karagiannis, shutterstock

ולמי שפספס: הנה מבחן שבו בדקנו איזה צ'יפס מגיע הכי טוב במשלוח

מבחן צ'יפס - משלוחים (צילום: mako אוכל)
מבחן צ'יפס - משלוחים|צילום: mako אוכל