אוכל
צילום׃ חן ואלון קורן, mako אוכל

פוקצ'ות כל טוב

פוקצ'ות שחומות ומתפצחות מבחוץ ורכות כמו ענן מבפנים הן כל מה שצריך בחיים האלה, והמתכון הזה מוציא אותן ככה בדיוק. מושלמות פשוט עם מלח גס או עם תוספות שהופכות אותן לארוחה ממש (ויש לנו כמה רעיונות שווים)

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 16/03/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בבית של ההורים שלי לא אוכלים מוצרי חלב. אם יש לכם שכן טוניסאי - תשאלו אותו: אין עוגות עם שמנת, אין עוגיות חמאה, אין גבינה לבנה ואין קרטון חלב. אם תבואו לבקר, אמא שלי תרוץ למכולת לקנות חלב ותכין לכם נס קפה בכוס חד פעמית. כל ילדותי גדלתי כך (וזה לא שיש על מה להתלונן) - בלי גבינה צהובה ובלי פסטה שמנת פטריות. בלי שוקו בשקית ובלי נוטלה. תוניסאים - הם פשוט לא מעכלים את זה, כי דורות על גבי דורות זה ככה, ואין אף אחד, בשושלת של משפחתי לפחות, שהיה מספיק אמיץ לעצור את זה.


אפילו אני, מלכת השמנת והחמאה בביתי שלי, שעוגות גבינה הן חלק משגרת השבת שלי, שמבלה שעות על גבי שעות במעדניית הגבינות בשוק, שמכורה לפיצות נוטפות מוצרלה - לא הצלחתי להכניס לבית הוריי מעט מן הטוב הזה.

 

אז כשבא לי לפנק את משפחתי - פסגת הפסגות שאני יכולה להתקין היא הפוקצ'ות האלו: הן כל כך מעולות, שאצלי במשפחה זוללים אותן ככה. הן רכות ומתוקות ועם כל התוספות זו ממש ארוחה (אבל אני, רק תנו לי למרוח עליהן גבינת שמנת עם קצת בזיליקום טרי).

 

האמת היא שאני שולפת כאן קלף רציני ביותר: אפיתי קרוב ל-15 מתכונים שונים עד שהגעתי לנוסחה המושלמת - פוקצ'ות שחומות וקראנצ'יות מבחוץ ורכות כמו ענן מבפנים. זה מתכון שהולך איתי כבר תקופה ארוכה ואני לא מחליפה אותו כי הוא פשוט מושלם!

 

אז למה אני שולפת אותו דווקא היום? כי הזמן הזה בשנה הוא הזמן האהוב עליי ביותר - פורים (החג שאני שונאת) נגמר, ופסח (החג האהוב שלי) מתקרב, ואלו ימים שצריך להפסיק לאכול מתוק ולזלול מאגרים של חמץ. אז לכבוד הזמן הזה, אני מפנקת אתכם במתכון המושלם לפוקצ'ה ביתית עם ים תוספות, ויש גם בונוס - לחמניות שום ובזיליקום (מאותו הבצק). זהירות, זה ממכר. 

מרכיבים :

לפוקצ'ות:

קילו קמח כוסמין

שלושת רבעי כוס סוכר

2 כפות גדושות שמרים יבשים

3 וחצי כוסות מים (בערך)

כפית מלח

רבע כוס שמן קנולה

לתוספת חציל ובטטה:

חציל גדול, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

בצל גדול, קצוץ

בטטה גדולה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

מלח גס

פלפל גרוס

מעט שמן

לתוספת עגבניות:

כוס שרי מאיזה סוג שרוצים (אפשר כמה)

חצי כוס עגבניות מיובשות

שמן זית

מלח גס

אורגנו טרי

תימין טרי

לתוספת "גן עדן":

בצל, קצוץ

תימין טרי

אורגנו טרי

מרווה טריה

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

ללחמניות שום:

עלי בזיליקום קצוצים

ראש שום כתוש

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים.

2 מוסיפים כ-3.5 כוסות מים ולשים רק עד להיווצרות בצק רך. מוסיפים פנימה את המלח והשמן, ולשים שוב כ-8 דקות רצופות.

3 מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (שעה-שעתיים).

4 לשים שוב בעדינות ובתנועות קיפול אווריריות. חשוב לא למעוך את הבצק כדי שישמור את בועות האוויר שבו. תופסים בכל פעם קצה אחד ומקפלים אותו פנימה.

5 מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כשעה) ומתחילים ליצור פוקצ'ות בגודל הרצוי.

6 מכינים את התוספות: לתוספת חצילים ובטטה - מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק ומניחים בצד. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל היטב עד להשחמה, מוסיפים את הבטטה ומקפיצים יחד עד לריכוך חלקי. מוסיפים את החצילים ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל וזה מוכן.

פוקאצ'ות עם עגבניות (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
עם עגבניות שרי, מאיזה סוג שאוהבים|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

7 לתוספת עגבניות - פורסים את השרי לפרוסות דקות ומסדרים על הפוקצ'ה יחד עם העגבניות המיובשות. בוזקים שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול טריים. 

8 לתוספת "גן עדן" - מטגנים את הבצל היטב ומפזרים מעל הפוקצ'ות. מפזרים עשבי תיבול טריים, שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.

פוקאצ'ות (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
ואפשר גם עם עשבי תיבול. פוקצ'ות גן עדן|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

9 מקשטים בתוספות, מתפיחים כ-20 דקות נוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד להשחמה, כ-15 דקות. 

10 אם נשאר בצק - מכינים לחמניות שום: מערבבים היטב את הבזיליקום, השום ושמן הזית. כשהבצק מוכן (אחרי ההתפחה השנייה) במקום להכין פוקצ'ות - מגלגלים רצועות, טובלים בתערובת שום ובזיליקום וקושרים קשר.

לחמניות שום ובזיליקום (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
תכינו בצק אקסטרה ללחמניות האלה|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

11 מתפיחים מעט שוב בתבנית ואופים ב-180 מעלות עד השחמה.

לחמניות שום ובזיליקום (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
בתמונה: סכנת התמכרות|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

*אפשר לוותר על התוספות לפוק'צות ופשוט לפזר מלח גס. יוצא מעולה. 

>> חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלהם