אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בסבוסה של סנטה קתרינה

הבסבוסה של תומר אגאי, שף מסעדת סנטה קתרינה, היא ממש לא סתם עוד עוגת סולת מחניקה: היא אוורירית במיוחד, ארומטית, משובצת בצימוקים ומייצגת מטבח ישראלי עכשווי ובועט. מה הפלא שתושב 2025 פוצץ שם 4,000 שקלים?

תומר אגאי, סנטה קתרינה | mako אוכל | פורסם 05/03/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם סולת

200 גרם סוכר

300 גרם רוויון

100 גרם חמאה מומסת

20 גרם אבקת אפייה

60 גרם צימוקים

לסירופ:

400 גרם סוכר

600 מ"ל מים

10 תרמילי הל שבורים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי העוגה במטרפה.

2 מורחים בחמאה תבנית בגודל 24X30 ס"מ ושופכים אליה את התערובת. אופים בתנור בחום של 155 מעלות כחצי שעה עד שמתקבל צבע זהוב.

3 במקביל מרתיחים את חומרי הסירופ.

4 כשהעוגה מוכנה מחוררים אותה בעדינות עם סכין קטנה (טורנה) ומוסיפים את הסירופ לעוגה, מצקת מצקת, לפי קצב הספיגה של העוגה.

5 מקררים על השיש ומחממים שוב לפני הההגשה.