אוכל
צילום׃ small1, ShutterStock

איך מכינים קצפת?

האם אפשר להכין קצפת בלי מיקסר? עד כמה חשובים אחוזי השומן של השמנת המתוקה? מה עדיף - סוכר או אבקת סוכר? ומתי משתמשים באינסטנט פודינג וניל? כל מה שצריך לדעת בשביל הקצפת הכי יציבה וטובה פעם אחר פעם

מערכת mako אוכל | mako | פורסם 06/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 406 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כל הטיפים לקצפת מושלמת:

  • אפשר להכין קצפת בלי מיקסר, עם מטרפה, אבל זה ידרוש הרבה כוח וכמה וכמה דקות. אפשר גם להכין קצפת בצנצנת (3 דקות של שקשוק אינטנסיבי), אבל עצה שלנו - אם יש לכם מיקסר תשתמשו בו (לא חובה מיקסר עומד, מיקסר יד יעשה את העבודה).
  • קצפת מכינים מיד לפני ההגשה. היא לא אוהבת לעמוד. רוצים להכין קצפת שתישאר יציבה גם יומיים? הקציפו קופסת שמנת עם כוס אחת של חלב וחבילה של אינסטנט פודינג וניל.
  • לתוצאה הכי טובה חשוב שהשמנת המתוקה תהיה מאוד מאוד קרה. אם אתם בכלל בעניין של להשקיע, דאגו שגם קערת ההקצפה תהיה קרה.
  • הקערה שבה אתם מקציפים צריכה להיות נקייה משומנים ויבשה לחלוטין.
  • אחוזי השומן הם משמעותיים. משמנת מתוקה עם פחות מ-32 אחוז (ורצוי אפילו 38) לא תקבלו קצפת. לא סתם כתוב על הקופסה של השמנת עם אחוזי השומן הנמוכים יותר "שמנת לבישול".
  • אגב, בחנויות המתמחות אפשר למצוא גם שמנת מתוקה עם 42 אחוזי שומן. 
  • יש המעדיפים להשתמש באבקת סוכר במקום בסוכר רגיל, וטוענים שכך מתקבלת קצפת מעט יותר יציבה. בכל מקרה, ההבדל אינו משמעותי.
  • לקצפת פרווה/טבעונית משתמשים בשמנת צמחית. שימו לב, השמנת הצמחית בדרך מגיעה ממותקת מראש, אז לא צריך להוסיף סוכר. אפשרות נוספת היא להכין קצפת מחלב קוקוס, אבל אז הטעם יהיה מעט קוקוסי.

מרכיבים :

קופסת שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

2 כפות סוכר או אבקת סוכר (אפשר להפחית לכף אחת אם מעדיפים קצפת פחות מתוקה)

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את השמנת המתוקה והסוכר או אבקת הסוכר.

2 מתחילים להקציף במהירות איטית (כדי שהתערובת לא תשפריץ) ולאט לאט מעלים את המהירות.

3 מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה ולא יותר. במיקסר רציני זה ייקח כדקה, במיקסר יד קצת יותר (אם תמשיכו להקציף הקצפת תתפרק ובסופו של דבר תיפרד לחמאה ונוזל).

** איך יודעים שהקצפת יציבה? מרימים את המטרפה או את וו ההקצפה. אם הקצפת נשארת יציבה ולא מטפטפת או נוזלת - היא מוכנה. המהדרין הופכים את הקערה כדי לוודא שתכולתה יציבה מכדי להישפך.

 זהו? יש קצפת? הנה כמה מהמתכונים שאתם יכולים להכין איתה:

טורט עם אננס וקצפת כמו כשהיינו ילדים

עוגת שוקולד עם קצפת

רולדת וניל, קצפת ושוקולד לבן

אקלר במילוי וניל

בתיאבון!