אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קסדייה פלפלים

אוכל מקסיקני יכול להיות סגירת פינה מושלמת: טורטיות, תירס, אבוקדו, גבינות, שמנת, קצת ירוקים טריים – ויש לכם טוסט משודרג וקל להכנה, ועוד יותר קל לזלילה. תנו צ'אנס לקסדייה, ובטוח תתמכרו

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 06/03/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת טורטיות

3 פלפלים, חתוכים לרצועות

3 בצלים, חתוכים לרצועות

שמן קנולה

כוס תירס (אפשר להשתמש בקופסת שימורים או בתירס מוקפא)

1 בצל ירוק, קצוץ

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לסלסת העגבניות:

2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות

רבע פלפל ירוק, קצוץ דק

1 שן שום, כתושה

חצי בצל סגול, קצוץ

מעט שמן זית

2 כפיות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

2 כפות כוסברה קצוצה

200 מ"ל שמנת חמוצה

להגשה:

אבוקדו עם מיץ לימון ומלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.

2 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הפלפלים לריכוך קל. מוסיפים למחבת את הבצל לטיגון (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת שמן). אחרי שגם הבצלים מתרככים, מסירים את המחבת האש ומוסיפים תירס, בצל ירוק, מלח ופלפל.

3 מורחים צד אחד של כל טורטייה בשמן קנולה.

4 מחממים מחבת נוספת ומניחים עליה את הטורטייה בשלמותה, עם הצד המשומן על המחבת. מסדרים על חצי מהטורטייה את תערובת הפלפלים, מפזרים את המוצרלה ומקפלים את הטורטייה.

5 הופכים בזהירות את הטורטייה המקופלת לצריבה מהצד השני.

קסדייה פלפלים שתפ יטבתה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ככה זה אמור להיראות בסוף|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

6 מוצאים את הטורטייה מהמחבת, חוצים ומגישים לצד הסלסה, השמנת החמוצה והאבוקדו.