אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי טרי, קולרבי (איזה יפים הם עכשיו), קצת עלים ודלעת – ומקבלים את אחד הנתחים הכי כיפיים ועסיסיים לצלייה מהירה עם התוספות החורפיות המושלמות

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 11/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרוסות שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי (במשקל 150 גרם כל אחת)

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

לקולרבי:

4 קולרבי, קלופים

3 כפות שמן זית

חופן עלי אורגנו טרי

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

מיץ מ-3 עגבניות חצויות

1 שן שום

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

לסלט:

חצי כוס רצועות דלעת פרוסה

2 כוסות עלי ארוגולה

חצי כוס עלי בזיליקום טרי

להגשה:

4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הנתחים לפחות חצי שעה לפני הצלייה מהמקרר.

2 מכינים את הקולרבי: חוצים כל קולרבי לרוחב ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים (ניתן גם לשים במיקרוגל ולחמם בעוצמה גבוהה 7-8 דקות).

3 מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הקולרבי עד שמשחימים משני הצדדים. מוסיפים את האורגנו ומכבים את האש. מתבלים במלח ופלפל.

4 מחממים מחבת כבדה, מתבלים את נתחי הבשר ומורחים אותם בשמן זית.

מיני סטייק שפיץ שייטל, קולורבי צלוי וסלט (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מיני סטייק שפיץ שייטל, קולורבי צלוי וסלט|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מטגנים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.

6 בזמן שהנתחים נחים, טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר ומערבבים את כל חומרי הסלט.

7 מגישים לכל סועד סטייק, שני חצאי קולרבי צלוי וסלט. מזלפים מהרוטב ומפזרים צנוברים.

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?